Sport

2016.10.27. 15:07

Nincs NB II-es férfi röplabda

Szombathely - Az NB II-es férfi röplabda-bajnokság november 12-én rajtoló új szezonjában már nem indít csapatot a Szombathelyi Egyetemi SE.

Horváth Erika

A SZoESE az előző szezonban nemcsak női, hanem férficsapatot is indított az NB II-ben - amely negyedikként zárta a pontvadászatot.

- Tavaly összegyűjtöttük és hozzánk igazoltuk az egyetemünkön tanuló röplabdázókat, az addig NB I-ben játszókat is, de arra jutottunk, hogy még sincs értelme NB II-es csapatot szerepeltetni - mondta dr. Gál László, a SzoESE tiszteletbeli ügyvezető elnöke. - Összesen hat másodosztályú csapat volt az országban, tornarendszerben játszottak. Ugyanazokkal kellett nyolcszor is találkozni, ráadásul iszonyúan nagyok voltak a távolságok. Ebben az idényben nem neveztünk. Azokat a játékosokat, akik el akartak menni a csapattól, elengedtük, és inkább az utánpótlás felé fordultunk. Az NB II-es juniorbajnokságban indítunk fiúcsapatot, illetve a mini korosztályban nagy létszámú fiú- és lánycsoportunk is van Gőczi István és Ilics Katalin vezetésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!