Sport

2016.10.07. 11:03

Szerencsés fordulat az NBC Kupán: kiesés helyett továbbjutott a Répcelak!

Straubing – A Németországban zajló NBC Kupa selejtezőjéből előbb kiesett, majd szerencsés fordulattal mégis továbbjutott a Répcelaki SE férfi tekecsapata, így ma a döntőért játszhat.

Vastag Nándor

A harmadik számú európai tornán, a 26 csapat részvételével zajló NBC Kupán keddtől csütörtökig a selejtezőket bonyolították le. Az első játéknapon csak Kakuk Levente kapott feladatot, és rögtön ragyogó eredményt ért el. Az ötszörös világbajnok tekés a 120 vegyes gurításban 663 fát ütött, és ezzel az eredménnyel az első helyre állt a Répcelak.

A második napon Molnár Pál 612, ifj. Brancsek János 610 fáig jutott, az összesített listán pedig harmadikként készülhetett a folytatásra a vasi csapat. A selejtező zárónapján, csütörtökön már három versenyző gurított. Móricz Zoltán 579, Zapletán Zsombor 634, Vörös Milán 609 fát teljesített, míg összesítésben 3707 fával az ötödik pozícióban végzett a Répcelak az előcsatározásokban. Csak 5 fán múlt, de a vasiak lemaradtak a még továbbjutást jelentő negyedik helyről, és úgy tűnt búcsúznak a további küzdelmektől.

Kakuk Levente remekül kezdett, 663 fával nyitott az NBC Kupán

Fotó: Gallen Ervin

 

Ám az eredmények kihirdetése után bő egy órával jött a szerencsés fordulat: az eredetileg négy közé jutott SKC Staffelsteint kizárták! A döntés oka, hogy a németeknél három légiós gurított, holott a nemzetközi versenyeken csak kettőt lehet pályára küldeni. A staffelsteiniek természetesen óvást nyújtottak be, de azt elutasították. A történtek után Kakuk Leventéék mégis bekerültek a legjobb négy közé, és folytathatják szereplésüket Straubingban.


Ma az elődöntők következnek a tornán, a Répcelaki SE a német KC Schwabsberggel 16 órai kezdettel mérkőzik meg. Szombaton a harmadik helyért zajló találkozó és a finálé lesz. Az NBC Kupa első három helyezettje a Bajnokok Ligájában folytathatja a szereplését.

Címkék#teke#NBC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!