Sport

2016.11.24. 16:15

Erőltetett menetben - Európa Kupa-meccsek és bajnokik háromnaponta

Körmend - Szerdán este elvesztette ugyan hazai veretlenségét a FIBA Európa Kupában az Egis Körmend, így nem sikerült csoportmásodikként végeznie, ami automatikus továbblépést jelentett volna - de a hétpontos hátrány még éppen belefért. Mert saját konferenciájának csoportharmadikjai között a második legjobb lett a Körmend, és ez is továbbjutást jelentett.

Németh Zsolt

Bár a B csoport második helye talán kevésbé erős csoportbeosztást hozhatott volna, de így is büszke lehet a teljesítményére a körmendi csapat, hiszen régóta nem szerepelt ilyen eredményesen az európai porondon. A vasiak a következő körben a sorozat N jelű csoportjában szerepelnek majd két csoportelső és egy második társaságában.

A D jelűből, amelyből a Sopronnak nem sikerült a továbbjutás, a veretlen csoportelső, francia Nanterre 92 várja a piros-feketéket.

A J csoportot egyetlen vereséggel megnyerő, fehérorosz Tsmoki-Minsk, valamint az F csoportban 4/2-es mérleggel második helyen záró, izraeli Bnei Herzliya lesz még a csoport tagja. Innen már csak a csoportelsők és a két legjobb második megy majd tovább a kieséses szakaszba.

Az Egis Körmend továbbjutása az öröm mellett azért komoly kihívást is jelent, hiszen eddig sem volt eseménytelen a piros-feketék élete, a folytatásban azonban még sűrűbb lesz a program. A FIBA kupa tervezett meccsnapjai a következők: december 14., 21., 2017. január 4., 11., 18., 25.

Szurkolói nagy örömére az Európa Kupában és a bajnokságban is nagyszerűen menetel a Körmend. Talán jó lenne egyet szusszanni, de mindkét fronton folytatódik az erőltetett menet
Fotó: Szendi Péter

A november 29-ei, keddi szombathelyi megyei rangadó után december 3-án Jászberényben vendégszerepel a csapat, 10-én a Paksot fogadja, 14-én Kecskeméten játszott volna, de ekkor nemzetközi kötelezettsége lesz Franciaországban, ezt a találkozót minden bizonnyal halasztani fogják. 17-én csúcsrangadó vár a piros-feketékre Székesfehérváron, 20-án pedig még egy nemzetközi meccs, itthon a Minszk ellen. Január 4-én már újra kupameccs jön Izraelben, 7-én fogadják a Vasast. 11-én a Nanterre együttesét, 14-én pedig már szolnoki vendégjáték vár Ferenczékre.

18-án újra kupamérkőzés Minszkben, 21-én pedig a Szegedet látják vendégül. 25-én az izraeli ellenfelet fogadják, 28-án kaposvári vendégjáték jön, február elsején pedig Pécsre utaznak Teo Csizmics tanítványai. Kevesebb mint két hónap alatt ez 14 mérkőzés, gyakorlatilag háromnaponta. Közben három külföldi úttal és öt hazai utazással. Ráadásul valamikor a kecskeméti találkozót is le kell játszani.

Szóval a már eléggé fáradt és megtizedelt csapat nagyon magasra tette magának a mércét, de az eddigi teljesítményüket, hozzáállásukat látva biztos, hogy igyekeznek majd megfelelni ennek.

1. Gravelines 6 4 2 480- 477 10

2. Groningen 6 4 2 490- 456 10

3. Körmend 6 3 3 499- 473 9

4. Limburg 6 1 5 499- 562 7

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!