Sport

2016.11.28. 20:57

Remek debütálás- Gyurján Márton parádézott a Debrecen ellen

Szombathely - Élete első NB I-es meccsén több nagy bravúrt is bemutatott a Haladás fiatal kapusa, Gyurján Márton, így nagy szerepe volt abban, hogy csapata legyőzte a Debrecent.

Pum András

A Haladás kapusai közül Király Gábor szeptember elején sérült meg, a 108-szoros válogatott hálóőrt remekül helyettesítő Rózsa Dániel pedig a szombati bajnokit megelőző utolsó edzésen szenvedett térdsérülést. Így a Debrecen (1-0) ellen Gyurján Márton kapott lehetőséget. A 20 éves kapus a hajdúságiak ellen debütált az első osztályban, nem is akárhogyan.- Még mindig nagyon feldobott állapotban vagyok, óriási élmény volt NB I-es meccsen védeni - mondta Gyurján Márton.

Péntek estétől már csak a Debrecen elleni bajnokira koncentráltam, próbáltam minél több információt begyűjteni az ellenfél játékosairól, különösen az eddig remek formában focizó és a Debrecen góljait sorra szerző Holman Dávidról. Bevallom, a mérkőzés elején még izgultam, de az első védésemmel a félelmem is pillanatok alatt elillant. Az önbizalmamat pedig csak tovább növelte, hogy a csapattársak végig biztattak, noha a meccs elején volt két rossz kirúgásom. Mondták, nem baj Marci, a következő majd jobban sikerül. Úgy éreztem, jól ment a védés, a 28. percben tornáztatott meg először Holman, de zártam a szöget, a rövid sarok felé tartó löketét fogtam, majd a második félidő közepén is vele néztem farkasszemet, de közeli lövését sikerült hárítanom. A hajrában pedig Horváth Zsolt lépett ki üresen, kijöttem a kapuból, szerencsém is volt, mert a térdemről a bal kapufára pattant a labda. Minden edzésen odatettem magam, úgy készültem és készülök, hogy bármikor pályára léphetek. Azért dolgozom nap mint nap egyre keményebben, hogy még jobb kapus legyek. Nagyon örülök, hogy Király és Rózsa a csapattársam, sokat tanultam tőlük, mindenben segítenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!