Sport

2016.12.30. 18:59

Bajnokokat hirdettek - Véget ért a 31. Szilveszter Kupa kispályás futballtorna

Szombathely - Befejeződött a 31. Delphi Szilveszter Kupa kispályás labdarúgótorna. A nőknél a Vizes8as, az öregfiúknál a Kolbice Szombathely nyert, míg a férfi nyílt mezőny bajnoka a Balogh Állvány-FC Buntstift lett.

Tóth Gábor

Csütörtökön lapzártánk után ért véget a küzdelem az E csoportban. Körbeverés alakult ki, három csapat is 12 ponttal zárt - mindhárom együttes továbbjutott. Érdekesség, hogy Koronczai Roland hiába segítette 11 góllal a Rumi vegyest, a gárda búcsúzni kényszerült.

Végeredmény, E csoport: 1. Csikar Csárda és Panzió Kőszeg (4/0/1) 12 pont, 2. Sasi Benz (4/0/1) 12, 3. Ker-Számadó Kft. (4/0/1) 12, 4. Rumi vegyes (1/1/3) 4, 5. Atlantisz Sé (1/1/3) 4, 6. Nothing FC (0/0/5) 0.

Pénteken a férfi nyílt mezőny legjobb 16 csapata kezdett. Egyenes kieséses rendszerben, rögtön a negyeddöntőkkel folytatták a felek. Itt már nem lehetett hibázni - a feszültség egyre nőtt, mint ahogyan a létszám is a lelátókon.

 

Nyolcaddöntők: Pepe Team-Ker-Számadó Kft. 3-1, Petrovics Apartmanház-Colonia FC 4-0, Looney Tunes-Futer Kft. 1-1- hetesekkel 2-3, Balogh Állvány-FC Buntstift-KS Burkolástechnika Kft. 4-0, Vasi-Agrocenter-Farkasok 2-4, Casablanca-IMO-Csikar Csárda és Panzió Kőszeg 1-2, STEVA- Futball Fanatic 3-0, Sasi Benz-Lap-Land 1-5.

A Petrovics Apartmanház és Balogh Állvány-FC Buntstift átmentette a csoportkörben mutatott jó formáját. A Csikar Csárda és Panzió Kőszeg nagy csatában búcsúztatta a címvédő Casablancát. A STEVA magabiztosan múlta felül a csoportkörben remeklő Futball Fanaticot. A torna első büntetőpárbaját a Futer nyerte.

Negyeddöntők: Balogh Állvány-FC Buntstift-Farkasok 7-1, Futer Kft.-Csikar Csárda és Panzió Kőszeg 0-1, Petrovics Apartmanház-STEVA 6-2, Pepe Team-Lap-Land 5-1.

Nem spórolt a gólokkal a Buntstift, a Petrovics Apartmanház és a Pepe Team sem, a kőszegiek viszont nagy csatában gyűrték le a Futert.

Aztán következtek az elődöntők. A szervezéssel nem volt gond, pörögtek a meccsek - a játékvezetőket pedig videóbíró is segítette.

Elődöntők, öregfiúk: Kolbice Szombathely-Black Cab Pub 5-2, Jumbo-Intertrans Kft. Kamionosbolt Szombathely-Trio Egerszeg 2-4.

A Kolbice meglepően magabiztosan, ráadásul szépségdíjas gólokkal verte a Black Cab Pubot. A Jumbo viszont nem adta olcsón a bőrét, megszenvedett a továbbjutásért a Trio.

Elődöntők, női: Vizes8as-9Like 5-0, Csepreg-LUK Savaria 6-2.

A viktóriás lányokra építő, csoportgyőztes Vizes8as átgázolt ellenfelén, és a Csepreg is remekelt.

Elődöntők, férfi nyílt: Balogh Állvány-FC Buntstift-Pepe Team 3-3 - hetesekkel 4-3, Csikar Csárda és Panzió Kőszeg-Petrovics Apartmanház 2-4.

A Buntstift és a Pepe nagy meccset játszott, nagy csatát vívott. A rendes játékidő 3-3-as döntetlennel zárult, ám a heteseket a Buntstift rúgta jobban. A Petrovics Apartmanház már biztosabban jutott be a fináléba.

Bronzmeccs, női: 9Like-LUK Savaria 6-0.

A LUK Savaria fáradt csapat benyomását keltette, nem okozott különösebb problémát a 9Like számára.

Bronzmeccs, öregfiúk: Black Cab Pub-Jumbo-Intertrans Kft. Kamionosbolt Szombathely 5-2.

A rohanásból, a gólzáporból a helyzetivel jobban sáfárkodó Black Cab Pub jött ki jobban. És a Jumbo talán a hajrát, az erős tempót sem bírta annyira, mint riválisa.

Bronzmeccs, férfi nyílt: Pepe Team-Csikar Csárda és Panzió Kőszeg 4-2.

A találkozót végig a Pepe uralta, megérdemelten nyert - a dobogó harmadik fokát érő győzelemből Hajmási Milán három góllal vette ki a részét.

És következtek a döntők. A szervezők megadták a módját az utolsó meccseknek, név szerint mutatták be a játékosokat. A női fináléban maradt 2x10 perc játékidő, az öregfiúk és a férfi nyílt mezőny csapatai viszont már 2x15 percet játszottak.

Döntő, női: Vizes8as-Csepreg 10-2.

A Csepreg egy pillanatra ráijesztett az esélyesebb Vizes8asra, megszerezte a vezetést, de aztán a Vizes8as érvényesítette a papírformát, kiütéses vereséget mért ellenfelére.

Döntő, öregfiúk: Kolbice Szombathely-Trio Egerszeg 5-4.

A Trio nagyon bekezdett, szűk fél perc után 1-0-ra vezetett. De a szünetben már a szombathelyiknél volt a biztos előny (3-1) - Sipos Gábor parádézott a Kolbice kapujában. Fordulás után nagyot küzdött, vészkapus játékra váltott a Trio, de az olykor hősiesen védekező, a kapu előtt pedig kíméletlen Kolbice csak kiharcolta a győzelmet az utolsó pillanatig nyílt meccsen.

Döntő, nyílt férfi: Balogh Állvány-FC Buntstift-Petrovics Apartmanház 8-5.

A finálét a Buntstift kezdte jobban, úgy tűnt, hogy gyorsan eldönti a meccset, a Petrovics gárdája rendezte a sorait, és felvette a versenyt. Igaz, a Buntstift a szünetben így is 5-2-re vezett. Fordulás után a Petrovics felzárkózott egy gólra (5-4), de a folytatásban már a Kozmor Ákos és Horváth Péter góljai által repített Balogh Állvány akarata érvényesült, és végül biztosan gyűjtötte be a bajnoki címet - 2014 után másodszor.

31. Delphi Szilveszter Kupa, végeredmény, női: 1. Vizes8as, 2. Csepreg, 3. 9Like, 4. LUK Savaria.

Öregfiúk: 1. Kolbice Szombathely, 2. Trio Egerszeg, 3. Black Cab Pub, 4. Jumbo-Intertrans Kft. Kamionosbolt Szombathely.

Nyílt férfi: 1. Balogh Állvány-FC Buntstift, 2. Petrovics Apartmanház, 3. Pepe Team, 4. Csikar Csárda és Panzió Kőszeg.

Különdíjasok, női, legjobb kapus: Kiss Virág (9Like). Legjobb mezőnyjátékos: Molnár Ramóna  (Csepreg). Gólkirály: Ferencsik Evelin (Vizes8as), 11 gól.

Öregfiúk, legjobb kapus: Sipos Gábor (Kolbice Szombathely). Legjobb mezőnyjátékos: Varga Roland (Kobice Szombathely). Gólkirály: Németh Péter (Black Cab Pub), Kaj András (Trio Egerszeg) 6-6 gól.

Nyílt férfi, legjobb kapus: Sásdi Bálint (Pepe Team). Legjobb mezőnyjátékos: Horváth Péter (Balogh Állvány-FC Buntstift). Gólkirály: Hajmási Milán (Pepe Team) 17 gól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!