Sport

2016.12.17. 16:15

Gaál az ősz válogatottjában

Az ősszel sérülés miatt öt meccset volt kénytelen kihagyni a Szombathelyi Swietelsky-Haladás támadója, Gaál Bálint, de így is hét találattal zárta a szezont, ezzel pedig holtversenyben a góllövőlista második helyén áll.

Pum András

A 19 bajnoki mérkőzésből 12 meccsen kezdőként, két alkalommal csereként lépett pályára a 25 esztendős támadó, Gaál Bálint. A remek rúgótechnikájú, sitkei születésű, de saját nevelésű, 2014 nyarán az NB II-es Sopronból visszatérő futballista alapembere a Haladásnak. Már a tavalyi bajnokságban is retteghettek az ellenfelek, ha Gaál állt a szabadrúgáshoz letett labda mögé - ez idén sem változott. A zöld-fehérek utolsó két találatát - Pakson és a Videoton ellen - egyaránt a csatár szerezte.

- Sajnos az utóbbi hetekben sorra dőltek ki csapattársaim sérülések miatt, így azt mondtam: az utolsó három meccsen, a Debrecen, a Paks és a Videoton ellen a négy pont megszerzésével már nem lennék elégedetlen, ez pedig össze is jött - mondta Gaál Bálint.

Gaál Bálint ősszel sok gondot okozott az ellenfél védőinek, hét találatával a csatár volt a Haladás legeredményesebb futballistája Fotó: Unger Tamás

- Összességében az őszt tekintve hullámzó volt a teljesítményünk, a Fradi elleni nagyszerű győzelem után megtört a lendületünk, igaz, a sérülések miatt többször is felforgatott csapattal álltunk ki. Nemegyszer hangsúlyoztam már, hogy sok a tehetséges fiatal focistánk, de ez nem elég, melléjük kellene még két-három rutinos minőségi játékos, hogy a mostani helyezésünknél komolyabb céljaink lehessenek a bajnokságban. Lőttem hét gólt, ötödik helyen állok a góllövőlistán, de mindezt beárnyékolja, hogy sérülés miatt öt bajnokin nem szerepeltem. Amikor pályára léptem, tényleg nem ment rosszul a játék, de nem dőlök hátra, a továbbiakban is keményen kell dolgozni, tavasszal pedig ott szeretném folytatni, ahol most abbahagytam. Gaál Bálint-gólokkal .

Hogy mennyire fontos Gaál Bálint a Haladás számára, jelzi a sportnapilap őszi értékelése. A tudósítók osztályzatai alapján a szombathelyi támadó - Davide Lanzafame (Budapest Honvéd), Vida Máté (Vasas), Eppel Márton (Budapest Honvéd) mögött - a negyedik legjobb mezőnyjátékos lett ősszel. Sőt, az ősz csapatába - csapattársával, a védő Hegedűs Jánossal együtt - is bekerült.

A bajnokságban eddig lejátszott 19 fordulóban 299 labdarúgó lépett pályára, a listára azonban csak az a 138 futballista kerülhetett fel,
aki a mérkőzések felénél legalább eggyel többször, azaz minimum tíz bajnokin értékelhető teljesítményt nyújtott.

A többi Haladás-futballista helyezése: 18. David Williams, 22. Hegedűs János, 34. Iszlai Bence, 46. Halmosi Péter és Rácz Barnabás, 48. Stef Wils, 67. Polgár Kristóf, 74. Bosnjak Predrag, 89. Kovács Lóránt, 130. Sjoerd Ars.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!