Sport

2016.12.05. 19:35

Két HVSE-súlyemelő a juniorok Eb-jén

Szombathely - A Haladás VSE két versenyzővel is képviseltetheti magát az utánpótláskorú súlyemelők Izraelben megrendezett Európa-bajnokságán.

Horváth Erika

Vasárnap kezdődött meg az izraeli Eilatban a junior és U23-as súlyemelő-Európa-bajnokság. Magyarországot tízen képviselik, hatan az U23-asoknál, négyen a junioroknál (U21) indulnak. Utóbbiak között szerepelhet két HVSE-versenyző, a 20 éves Polgár Mirijam, aki a 75, valamint a 18 éves Gyürüs Barbara, aki a +75 kg-os súlycsoportban indul.

Gyürüs Barbara a +75 kilóban szerepel az Eb-n Fotó: Németh Richárd

- A felkészülés során Mirinek csupán néhány napot kellett kihagynia, de Barbit sokáig zavarta a kézfejsérülése. De már ő is rendben van - adott helyzetjelentést klubedzőjük, az olimpiai ezüstérmes Márkus Erzsébet. - Mindkét lányt 180 kilóval nevezték be a versenyre. Bízom benne, hogy ezt, de inkább a 182-t teljesítik is. Jó lenne, ha az első nyolc között tudnának végezni. Hétfőn volt itthon az utolsó edzésük, kedden utaznak. Úgy indítottam útnak őket, hogy koncentráljanak és küzdjenek.

A juniorok között Polgár Mirijam a 75 kilogrammban indul

Polgár Mirijam versenyét várhatóan csütörtökön este, Gyürüs Barbaráét pénteken kora délután rendezik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!