Sport

2016.12.09. 20:45

Polgár Mirijam Eb-ötödik - Gyürüs Barbara nyolcadik a junior súlyemelők kontinensviadalán

Eilat - A junior súlyemelők Európa-bajnokságán Polgár Mirijam egyéni csúccsal ötödik lett, Gyürüs Barbara pedig nyolcadik helyet szerzett.

Horváth Erika

Dicséretesen fejezte be szereplését a junior-Európa-bajnokságon a Haladás VSE két súlyemelője. Polgár Mirijam a 75 kilós súlycsoportban nyolcadik helyen állt a rajtlistán. Ám míg riválisai közül többen rosszabbul teljesítettek a nevezési eredményüknél, a szombathelyiek 20 esztendős válogatottja jobban. Mind a hat fogása sikeres volt.

Szakításban 75-ön kezdett, majd 78, végül 80 következett. Lökésben 95 és 100 után 102 kilóval zárt. Miri a 182 kg-os összetett eredményével, ami egyéni csúcs - éppen ennyit várt tőle mestere, Márkus Erzsébet -, ötödik lett. Szakításban a hetedik, lökésben a hatodik pozíciót szerezte meg.

Polgár Mirijam összetettben 182 kg-os egyéni csúcsot ért el az Eb-n
Fotó: Németh Richárd

A 18 éves Gyürüs Barbara a +75 kg-osok között versenyzett. Szakításban két gyakorlatát fogadták el a bírók, a 75 után a 78-at elvették, de Barbi nem ismételt, hanem emeltetve a 80-at is teljesítette. Lökésben viszont nem hibázott, 95 kg-mal kezdett, majd 100-zal folytatta, végül 102 kilóval zárta a fogásnem versenyét.

Gyürüs Barbara összeredménye 181 kg - ő is teljesítette olimpiai ezüstérmes edzőnője elvárását. Barbi összetettben a nyolcadik, szakításban és lökésben a kilencedik helyet szerezte meg súlycsoportjában az izraeli korosztályos Eb-n.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!