Sport

2016.12.19. 18:50

Remek őszt zártak - A bajnokságban és a kupában is jól szerepelt a Viktória

Szombathely - A bajnokságban a második helyről várja a február 26-i folytatást, míg a Magyar Kupában az elődöntőbe jutott a Viktória FC női NB I-es labdarúgócsapata.

Pum András

A kétszeres magyar bajnok, háromszoros Magyar Kupa-győztes Viktória FC jó útin halad afelé, hogy újabb trófeákat tehessen vitrinjébe. A bajnokság alapszakaszában 12 fordulót követően a második helyen áll, a kupában pedig elődöntős. Tavasszal még két fordulót rendeznek az alapszakaszból, majd indul az első négy helyezett számára a felsőházi, a többiek számára az alsóházi rájátszás. A Viktória kilenc győzelem mellett egy döntetlent és két vereséget gyűjtött be, 28 pontot szerzett. A kupában pedig a címvédő FTC ellen idegenben meccselnek a szombathelyiek.

Remekül szerepelt ősszel szombathelyi gárda. Csordás Csaba sikeresen irányítja a csapatot Fotó: Unger Tamás

- Jól sikerültek a nyári igazolások, Tálosi Szabina és Tóth Alexandra személyében két kiváló futballistát igazoltunk, valamint a felkészülésünk is klappolt - mondta Csordás Csaba, a Viktória FC vezetőedzője. - Ezért a tavalyi bronzérem után az volt a tervünk, hogy a mostani bajnokságban előrelépünk és beverekedjük magunkat a bajnoki döntőbe. Végig azt éreztem a lányokon, hogy ki vannak éhezve a sikerre, úgy vélem, a tavalyi bajnoksághoz képest mentálisan, fejben fejlődtek a legtöbbet. Sok mérkőzést a hajrában, az utolsó percekben sikerült a magunk javára fordítani. Pedig akadtak gondjaink jócskán, kulcsjátékosaink közül Magyarics Zoé, Harsányi Andrea, aztán Tóth Alexandra is hosszú-hosszú időre kidőlt. Egyetlen meccsen sem tudtam az általam elképzelt összeállításban pályára küldeni a csapatot, így talán még nagyobb teljesítmény a jelenlegi helyezésünk. Akadt persze rossz meccsünk, az MTK (1-2) elleni hazai vereséget szívesen kitörölném - pláne, hogy a játék képe alapján minimum a döntetlent megérdemeltük volna. Az FTC-t viszont hosszú idő óta senki sem tudta legyőzni, nekünk sikerült, felejthetetlen mérkőzésen, felejthetetlen játékkal 2-1-re nyertünk. De emlékezetes volt a kókai 4-1-es diadalunk is, az eredmény mellett a játék is elsőrangú volt. Egyénileg senkit sem szeretnék a többiek fölé helyezni, valamennyi labdarúgóm valamiben fejlődött tavaly óta, és gyakran akadt egy-egy extra teljesítmény is. Céljaink nem változtak, a bajnokságban és a kupában is döntőt szeretnénk játszani. Ami a játékoskeretet illeti, Vörös Viktória abbahagyta az aktív futballt, két játékost, közte egy gólerős támadót szeretnék igazolni. A felkészülést január 9-én kezdjük, az Illés Akadémia műfüves pályája mellett a Bolyai iskolában tartom a tréningeket. Több edzőmeccset is vívunk, honi és osztrák csapatok ellen is játszunk - ezek még szervezés alatt vannak. S részt veszünk az országos székesfehérvári teremtorna-bajnokságon is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!