Sport

2016.12.08. 17:45

Gyűjtik az érmeket a Tápláni karatékák

Nagyszerű formában teljesítettek a Tápláni Karate Sportegyesület versenyzői az elmúlt hetekben.

Tóth Gábor

A Magyar JKA Karate Szövetség Mogyoródon rendezte meg az I. Shokukan Kupa Ippon Shobu Karate nyílt nevezéses országos bajnokságot gyermek, ifjúsági és felnőtt korcsoportokban. Az erőpróbán 25 egyesület 183 versenyzője vett részt - 369 nevezéssel. Tápláni Karate Sportegyesületből Kassai Gergely (1. dan) edző három versenyzővel utazott a megmérettetésre. Kalmár Zalán a gyerek I. korcsoportban formagyakorlatban (kata) és küzdelemben (kumite) is jó versenyzéssel jutott a döntőig, és mindkét versenyszámát megnyerte. Kadet korcsoportban a betegségéből lábadozó Berta Dániel katában nem jutott a négy közé, kumitében azonban a dobogó harmadik fokára állhatott. A kiváló formában lévő Habda Zsolt (1. dan) a felnőttek közt most sem talált legyőzőre, a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel küzdelemben.

Kassai Gergely edző ifjú, sikeres tanítványával, Kalmár Zalánnal Fotó: Tápláni Karate SE

Salgótarján adott otthont a II. Palóc Kupa Ippon Shobu Karate nyílt nevezéses országos bajnokságnak, melyen 31 egyesület 223 versenyzője (434 nevezés) indult. A tápláni színeket a nagy távolság miatt csak két sportoló képviselte - de így is összejött egy harmadik, egy második és egy első helyezés. Berta Dániel küzdelemben a kadet korcsoportban második lett. Mivel a szabályok lehetővé tették a felnevezést, a junioroknál is indult, ahol bronzérmes lett. A felnőtteknél Habda Zsoltot - szintén kumitében - három megnyert meccs után a döntőben sem tudták megállítani, aranyérmet vehetett át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!