Sport

2016.12.16. 16:30

Vasváriak győztes mosolya

A vasvári Kardos László Általános Iskola csapata nyerte meg a Magyar Technikai és Tömegsportklubok Országos Szabadidősport Szövetsége (MTTOSZ) által rendezett karácsonyi gyerekversenyt.

Tóth Gábor

Az MTTOSZ egyre nagyobb népszerűségnek örvendő karácsonyi jótékonysági erőpróbáját, amely a Mosolyt az arcokra, melegséget a szívekbe" elnevezést viseli, az idén már támogatta az Országos Bűnmegelőzési Tanács, a Magyar Autóklub és a Magyar Posta is.

A felső tagozatos iskolásokat felvonultató sportversenyre 12 - öt budapesti és hét vidéki - intézmény nevezett, a vasi színeket a vasvári Kardos László Általános Iskola képviselte. A diákoknak a legkülönfélébb feladatokkal kellett megbirkózniuk. Többek között gokartoztak, lézerlövészetben ügyeskedtek, labdajátékokban versengtek, dartsoztak, légpuskával lőttek, rollereztek, nekifeszültek egy bűnmegelőzési blokknak és kipróbálták a csúszókorongot is.

A vasváriak országos versenyt nyert csapata. Balról Végh Franciska, Káldi Réka, Kántor György, Jakab Diána, Piri I. Tamás, Dávid Anna, Kovács Milán, Németh Raul, Böröcz Máté Fotó: Hajósi Miklós

A sokrétű versenyt végül 80 pontot gyűjtve a Kardos László Általános Iskola csapata nyerte. Komoly versenyfutás volt a bajnoki címért, a második helyen végző újszászi iskola 77 pontig jutott.

Érdekesség, hogy e versenysorozat Vas megyei technikai főszervezője Piri I. Tamás, a Szabadidősportok Egyesülete Püspökmolnári elnöke, illetve az MTTOSZ elnökségi tagja. Aki külön örömét fejezte ki, hogy vasi csapat zárt az élen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!