Sport

2017.01.07. 10:45

Olaszországba igazolt a szombathelyi vízilabdázó

Az olasz másodosztályú Crotonében folytatja pályafutását az AVUS OB I/B-s vízilabdázója, Karácsonyi Vazul.

Pum András

A Fradi-nevelésű Karácsonyi Vazul korábban a zöld-fehérek utánpótláscsapataiban szerepelt, majd Pécsett az OB I-ben, Szegeden és Egerben az OB I/B-ben játszott. Onnan került ki egy évre Franciaországba, majd 2015 nyarán az AVUS-hoz szerződött. Hamar a szombathelyi vízilabdacsapat meghatározó játékosává vált a 23 esztendős, rosszkéz hátsó, kapás hátsó poszton szereplő játékos. Amellett, hogy az OB I/B-ben játszott, a gyermekcsapatot is edzette. Ám most az olasz másodosztályban szereplő dél-itáliai Crotonétől kapott visszautasíthatatlan ajánlatot, így távozott az AVUS-tól.

Karácsonyi Vazul erőssége volt a szombathelyi csapatnak Fotó: Unger Tamás

- Már korábban is megkeresett az olasz klub, akkor nemet mondtam, most azonban belevágok a kalandba - mondta Karácsonyi Vazul. - Úgy érzem, remek lehetőség előtt állok, amellett, hogy játszom, idővel gyermekcsapatot is edzhetek - persze utóbbihoz először meg kell tanulnom a nyelvet - emellett új kultúrát ismerhetek meg. Fiatal vagyok, minél több tapasztalatot szeretnék gyűjteni, amelyet a későbbiekben kamatoztathatok. Január 21-én kezdődik a bajnokság és nyárig tart: egyelőre fél évre írtam alá.

Az együttes célja a feljutás. Ami az aligátorokat illeti, nagyon jól éreztem magam Szombathelyen, a klubnál, sokat fejlődtem, fájó szívvel hagyom itt a gárdát. Elbúcsúztam a játékostársaimtól, edzőimtől, vezetőktől és a gyerekektől, akiket edzettem - utóbbi különösen megható volt. Szombaton elutaztam Crotonébe, de innen, Itáliából is nagyon drukkolok az AVUS-nak, figyelemmel követem majd eredményeiket.

Matajsz Márktól, az AVUS edzőjétől megtudtuk, nem igazolnak játékost Karácsonyi helyére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!