Sport

2017.02.21. 17:48

Június 10-11-én fejeződik be a bajnokság - fontos információk a vasi fociról

Komoly érdeklődés mellett zajlott le a Magyar Labdarúgó Szövetség Vas Megyei Igazgatóság versenybizottsága által szervezett kötetlen beszélgetés Szombathelyen, Körmenden és Sárváron.

Tóth Gábor

A nagy érdeklődéssel kísért találkozókon a versenybizottság elnöke, Hollósi Szabolcs nyílt, őszinte kommunikációt kért a csapatvezetőktől - a jövőben is. Bemutatta a területi felelősök rendszerét: Gaál László tartja a kapcsolatot a Körmend, Hegedűs Lajos a Szombathely, Pál László pedig a Sárvár körzetébe tartozó csapatokkal. A versenybizottság tagjai szeretnék növelni a versenyszabályzat és a játékszabály ismereti szintjét a futballistáknál, edzőknél, klubvezetőknél. Továbbá igyekeznek az eddiginél nagyobb hangsúlyt helyezni, akár képzések formájában is az elsősegélynyújtásra - legyen szó akár az újraélesztésről.

Balról Vizi Károly, a versenybizottság tagja, Hollósi Szabolcs, a versenybizottság elnöke, Dobány Lajos, az MLSZ Vas Megyei Igazgatóság igazgatója, és Hegedűs Lajos, a versenybizottság szombathelyi területi felelőse. Nyitottak a beszélgetésre, készek a kompromisszumra Fotó: MLSZ Vas Megyei Igazgatóság

Az őszi sorsolást a versenybizottság tagjai és a csapatvezetők közösen vitatták meg. A tavaszi szezon valamennyi osztályban egységesen március első hétvégéjén indul. A csapatok kérése alapján megyei I-ben a húsvéti dupla forduló átkerül április 29-ére és május 1-jére, és június 4-én zárul a bajnokság. A megállapodás értelmében a megyei II. szombathelyi csoportjában nem lesz hétvégi dupla forduló, és egy héttel később, június 10-11-én fejeződik be a bajnokság. Ugyanilyen lebonyolítás lesz mindhárom megyei III-as csoportban. A megyei II-es sárvári és körmendi csoportokban 17 tavaszi fordulót játszanak le, emiatt ott két dupla fordulót kell tartani, ami május 1. és pünkösd hosszú hétvégéjére (szombat és hétfő) van betervezve - így zárnak ezek a csoportok is június 11-én. A sorsolások véglegesítése a napokban megtörténik.

- Szeretnénk szolgálni az egyesületeket, de a szabályok betartása, betartatása is a feladatunk - jelezte Hollósi Szabolcs. - Ebben is kértünk partnerséget a csapatoktól. Ehhez kapcsolódóan mindenhol megemlítettem, hogy az alapvető infrastrukturális feltételeket - öltöző állapota, áram, víz, fűtés - a pályahitelesítéseknél ellenőrizni fogjuk, mert ebből sajnos voltak problémák az elmúlt szezonban is. További tervünk, hogy a bajnokság végén a különböző díjakat ünnepélyes keretek között, egy nagy megyei rendezvény keretében szeretnénk átadni.

Dobány Lajos, az MLSZ Vas Megyei Igazgatóságának igazgatója is részt vett a megbeszéléseken, és hasznos tanácsokkal, információkkal látta el a csapatvezetőket. Így például nem árt tudni, hogy a Polgári Törvénykönyv módosítása miatt az egyesületi alapszabályokat március 15-éig módosítani kell. Zajlik az IFA, vagyis az Integrált Futball Alkalmazás bevezetése, az átigazolások zökkenőmentesen lezajlottak, igaz, többször is szükség volt az igazgatóság munkatársainak a segítségére - akik továbbra is türelmesen állnak a csapatvezetők rendelkezésére. A mérkőzésjegyzőkönyvek megírásához a csapatoknak biztosítaniuk kell a játékvezetők számára a laptopot, a nyomtatót, az internetet is. Ebben tavaly azért voltak problémák, tavasszal remélhetőleg nem lesz fennakadás. Az előírt szabályozás alapján a kispadra tavasztól csak regisztrációs kártyával rendelkezők ülhetnek le. Amatőr C edzőképzés indult a megyében 27 résztvevővel, és idén még indul az MLSZ C tanfolyama is. A TAO-pályázatokat a korábbiaknak megfelelően április 30-áig lehet beadni. Teqballra a pályáztatás lezajlott. Első körben a megyei I-es csapatoknak szeretné az eszközt biztosítani az MLSZ, de következő körben lesz lehetőség a most tartaléklistára került pályázatok támogatására is. A megyei I-ben indulni szándékozó csapatok hamarosan értesülnek az amatőr licenckérelmek beadási határidejéről és feltételeiről.

A megbeszélést az előadók és a hallgatók is hasznosnak, eredményesnek ítélték. És a jövőben folytatás várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!