Sport

2017.02.25. 18:08

Nagy csatát hozott a szombathelyi derbi

Bük - Szombathelyi rangadót rendeztek az NB I/B-s női kézilabda-bajnokság 16. fordulójában: a Haladás VSE-Sport Kft. a Kozma Szerszám-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémiát fogadta a büki városi sportcsarnokban. Nagy csatában nyert az SZKKA.

Tóth Gábor

Haladás VSE-Sport Kft.- Kozma Szerszám-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia 29-34 (15-17). - Bük, 300 néző, NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, vezette: Hardi R., Őri E.

HVSE: Márkus - Hegedűs 7, Szabó J. 3/2, Gerencsér 1, Sebestyén 5, Takács K. 1, Hrabovszky 9. Csere: Dudora (kapus), Freiberger 1, Bolfán, Baranyai, Guttyán 2, Doncscz, Kaposvári, Kiss N. Edző: Hamar Zoltán.

SZKKA: Futaki - Mayer 8/5, Smid 1, Pukler 6, Takács B., Schneider 5/2, Szecsődi 3. Csere: Tömő, Szovák (kapusok), Győrffya, Csire, Cser, Szendrei 4, Gaylhofer 1, Pődör R. 2, Virág 4/1. Edző: Füzesi Ferenc.

Nagy lendüllettel estek egymásnak a felek. A HVSE roppant motiváltnak tűnt, szinte minden támadásából betalált, gyorsan előnybe került (6. perc: 7-5). Az SZKKA sokszor fennakadt a zöld-fehér védőfalon, hetesekkel tartotta a lépést, görcsösen kézilabdázott. A 11. percben három gólosra hízott a Haladás előnye (10-7), és a folytatásban sem engedte ki a kezéből az irányítást, állandósult a három gól körüli fórja (16. perc: 13-9). Aztán ha nehezen is, de rendezte sorait az SZKKA, kezdett közelíteni, egyenlített, majd a vezetést is átvette (26. perc: 14-15). De a roppant harcias, remekül védekező Haladás nem tört meg, tartotta a lépést. Csak két góllal ment a szünetben az SZKKA.

Fordulás után az SZKKA megpróbálta gyorsan eldönteni a mecset, de visszaverte a támadást a HVSE, és látótávolságban tartotta jóval esélyesebb ellenfelét. Sokáig két gól volt a távolság a felek között (45. perc: 23-25). Ám futott az eredmény után a Haladás - és kezdett felőrlődni. A második játékrész közepétől érezhetően átvette az irányítást a pontosabb, talán higgadtabb SZKKA. Egyre nőtt a különbség a vendégek javára (51. perc: 25-29). A HVSE megpróbálta az utolsó pillanatig nyílttá tenni a mecset, de rutinosabb ellenfele erre már nem adott lehetőséget (58. perc: 29-34). Megérdemelten, de váratlanul nagy csatában nyert az SZKKA.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!