Sport

2017.03.22. 21:40

A határon rekedtek

Celldömölk - A Celldömölki VSE-Swietelsky asztalitenisz-csapata nem tudta lejátszani keddi Szuperliga-elődöntőjét Varasdon, mert a horvát határon rekedt.

Horváth Erika

Klampár Tibor vezetőedző szerint a borzalmak napját élték át kedden. „Ötvenhat éve vagyok a sportban, de ilyet még nem éltem meg” - mondta lapunknak a kétszeres világbajnok asztalitenisz-legenda. Annak rendje és módja szerint már reggel találkozott Budapesten a CVSE triója - Fazekas Péter, Lindner Ádám, Szita Márton - és edzőjük. Elmentek még egyet a Statisztikába edzeni, aztán elindultak Horvátországba, a Klubcsapatok Szuperligája elődöntőjének 18 órára kiírt visszavágójára.

Az előző héten Cellben 6-4-re nyertek a LifeClass RC Starr Varaždin ellen, nagyon kiélezett meccs várt tehát rájuk. Nagykanizsán még megebédeltek, aztán autóztak tovább. Már a horvát határnál elkezdődött számukra a nap mérkőzése, és ott is zárult - vereséggel. Kezdődött azzal, hogy Lindner nem tudta teljesen azonosítani magát, mert eltörött az igazolványa és a fele elveszett. Aztán a horvát rendőrök abba kötöttek bele, hogy Fazekas autójának hátulja sérült.

És azt sem engedték tovább Horvátországba, hiába próbálkoztak még két határátkelőnél. Közben már a mérkőzés helyszínére érkeztek a celli szurkolók és a klub másik edzője, Iván Csaba is. Ő próbált ott segítséget kérni a hazai vezetőktől, de nem mutattak empátiát. Miután 19 óráig nem érkezett meg a magyar csapat, 7-0-s varasdi győzelem került a jegyzőkönyvbe.

A CVSE szerdán reggel megpróbált még belekapaszkodni az utolsó szalmaszálba, a Klubcsapatok Szuperligájának bécsi székhelyű versenybizottságához intézett levelet, amelyben azt kéri, hogy hadd játsszák le a mérkőzést, a pályán dőljön el a fináléba jutás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!