Sport

2017.03.01. 18:40

Korcsolyás programok 14 napon át

Befejeződött a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség és a SZOVA Zrt. által rendezett jubileumi, 30. jégszezon a városi műjégpályán.

Tóth Gábor

A 30. jégszezon december elején kezdődött, és február végén fejeződött be - a szervezők 14 napot töltöttek meg a legkülönfélébb korcsolyás programokkal hétvégente.

- A programok összeállításánál fontos szempont volt, hogy bekerüljenek a menetrendbe a már bevált, hagyományos rendezvényeink, illetve különböző játékos, újszerű feladatokat is belecsempésztük a jégszezonunkba - jelezte Varga Jenő főszervező.

Minden éven nagy siker a meztelen - fürdőruhás - korcsolyázás
Fotó: Szabadidősport Szövetség

- Bevezetésként minden alkalommal közös korcsolyás bemelegítéssel hangolódtak rá a korisok a feladatokra. A rendezvényeknek köszönhetően minden hétvégén komoly létszámmal üzemelt a műjégpálya - a sok érem, ajándék pedig elsősorban a gyerekeknek jelentett nagy örömet. Kiemelkedő rendezvényeink között tartjuk számon az összmagyar, színes Mikulás-találkozót - az idén 14 Mikulás csatolt korcsolyát a lábára. Impozáns rendezvényünk a mindig szép számú jelmezest felvonultató Jégkarnevál, évről évre nagy siker a meztelen, pontosabban a fürdőruhás korcsolyázás. De a kedvelt programjaink közé tartozik a szezonnyitó jéggála, az évbúcsúztató és a szezonzáró jéggálánk, a mesélő fakutya, a családi jégnap és a három teljesítménypróba.

A Városi Diáksport Bizottság versenyein szintén komoly létszám sportolt, nagyon sok iskola képviseltette magát. A diáksportbizottság rendezvényeinek csütörtökönként adott otthont a jégpálya. Többek között rövidpályás gyorskorcsolya-tehetségkutatóval, diákolimpiai versenyekkel, az Iskolák a jégen játékos vetélkedőivel, az 1000 méteres váltóversennyel és a középiskolás jégkorongbajnoksággal vártuk az ifjúságot. Soha rosszabb jégszezont! - zárta szavait Varga Jenő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!