Sport

2017.03.20. 20:55

Bravúros CVSE: Három vasi női csapat játszott

Körkép - Előrehozott mérkőzést játszott három Vas megyei NB II-es női kézilabdacsapat: a CVSE nyert, a Sárvár és a Bük kikapott.

Tóth Gábor

Vady Mosonszolnok-Sárvárfürdő Kinizsi 35-27 (20-12). - Sárvár, 150 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Mandl, Tóth.

Sárvár: Jurik - Hegyi 2, Soós 2, Nardai 2, Farkas 1, Doncsecz 3, Vajda 5. Csere: Varga, Pataki 2, Horváth 2, Bolfán 6, Csejtei, Csóka 2. Edző: Rozmán Gergő.

A hazaiak nagy rohamokkal nyitottak. A Sárvár nem tudta felvenni a tempót, nem működött a védekezése és a támadása sem. Így a sok könnyű gólt szerző vendéglátó az első félidő végére eldöntötte a meccset. Fordulás után sem változott a játék képe, az esélyesebb hazaiak biztosan őrizték előnyüket, a sárvári lányok sok hibával játszottak, esélyük sem volt a bravúrra. Junior: 27-25.

A hálónál Merklin Ferencné (11) és Marton Gabriella, hátul Horváth Dóra (16) - Füreden minden klappolt a HVSE/SI-nél Fotó: Unger Tamás

Celldömölki VSE-Győri ETO KC III. 30-24 (14-9). - Celldömölk, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Kurkó, Nerhaft.

CVSE: PONGRÁCZ - FARKAS 1, SEBESTYÉN 3, NÉMETH 2, SZOMORKOVITS A. 3, BAGICS 2, FREIBERGER 4. Csere: Szabó (kapus), SZOMORKOVITS L. 14/8, VLASICH, FÜZFA 1, GEIGER, Marton, Szalai. Edző: Kósa Ottó.

A mérkőzés elején egyik csapat sem tudott meggyőző előnyt kialakítani (10. perc: 6-4). A vendéglátó agresszív védekezése nem ízlett a győri fiataloknak, akik hármas emberelőnyben sem tudtak gólt lőni. Ezzel szemben a celliek eredményesek voltak támadásban is. A CVSE önmagát meghazudtolva futásban is fölvette a versenyt a vendégekkel (36. perc: 18-11), egyre növelte előnyét (53. perc: 25-20), ami kitartott a meccs végéig. Az eredményes játékhoz kellett egy kiváló kapusteljesítmény is. Bravúros győzelmet aratott a CVSE.

Dr. Lupo-Büki TK-VKL SE Győr 19-31 (8-19). - Bük, 200 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Baranyai N., Baranyai Zs.

Bük: Harasztovics - Binder 3, Csóka 3, Szabó D 1/1, Németh D. 7, Csabai, Szenczi. Csere: Palkovits, Kálmán (kapusok), Pukler 1, Szabó N., Markó 2/1, Fazekas, Bősze, Németh B. 2, Megyeri. Edző: Mátés István.

Rosszul - és talán hitehagyottan - kezdett a Bük (4. perc: 1-5), és a folytatásban sem tudta megnehezíteni a listavezető dolgát (16. perc: 4-12). A vasiak puhán védekeztek, sok hibával támadtak. A második félidő már kiegyenlített játékot hozott, de a Győr győzeme egy pillanatig nem forgott veszélyben. Junior: 26-29.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!