Sport

2017.03.08. 19:24

Magabiztosan győzte le a Sopront az Egis Körmend

Gyakorlatilag a kezdéstől tempókülönbség volt a két csapat között, amit az Egis Körmend érvényesített is a saját javára. Csak akkor tudott valamennyit kapaszkodni a vendéggárda, amikor a piros-feketék egyéni megoldásokkal próbálkoztak. A szervezett támadójáték és a sok hárompontos eldöntötte a találkozót.

Németh Zsolt

Körmend, 2000 néző V: Györffy, Farkas, Praksch

KÖRMEND: PETTY 12/6, Smith 6, FERENCZ 19/12, Allen 8/3, CSORVÁSI 13

Csere: KROMAH 21/9, Gibbs 8/6, Németh Á. -, Doktor 5/3, Oroszi B. 1, Márton Á. 3/3

Vezetőedző: Gasper Potocsnik

SOPRON: RUJÁK 13/9, Johnson 11, MYLES 21/3, Dufault 2, Spica -

Csere: Tóth G. 7, Takács 3/3, Dénes 8/6, LAKOSA 8, Kántor -

Vezetőedző: Dragan Aleksic

Az eredmény alakulása. 4. p.: 14-2. 9. p.: 23-13. 14. p.: 33-23. 19. p.: 54-31. 23. p.: 61-40. 27. p.: 72-44. 35. p.: 85-57. 38. p.: 87-68.

Kipontozódott:

A találkozó előtt soproni oldalon Spica, Mills és Johnson játéka is kérdéses volt, végül csak Mills maradt ki, míg a hazaiaknál ezúttal Dickerson maradt ki a hat légiós közül. Mellette a sérüléséből gyógyulófélben lévő Horti bemelegített, hogy szükség esetén akár ő is beálljon. Úgy tűnt, jól hatott Pettyre a szombati „pihenés”, mert két triplával kezdett, és amikor labdát is lopott, amiből Smith talált be, 12-2-nél jött Dragan Aleksic időkérése. De Petty megint labdát lopott, 14-2 állt a táblán. Cserékkel próbált változtatni a Sopron, Tóth Gergely 2+1-es akciója hozta tízre a vendégeket. Amikor Johnson kettesével még közelebb ért a Sopron, Gasper Potocsnik kért időt. Az Egis Körmend állandósította tíz pont körüli vezetését. Úgy tűnt, a kisszünet után megint Ferenczék percei jönnek, de Gibbs és Kromah kosarára Myles és Johnson válaszolt, jött az újabb időkérés. Amikor kollektív volt a hazai játék, egycsapásra tíz fölé ment a különbség, de amikor inkább az egyéni próbálkozások domináltak, azonnal közelebb zárkóztak a vendégek. Aztán meglódult az MTE és meg sem állt 23 pontos előnyig. Potyogtak a hazai hármasok, Csorvási ziccere után harsant fel a húsz pontos különbséget üdvözló hazai kórus. A nagyszünetre ebből 18 maradt meg. Kromah hármasával ott folytatta az MTE, ahol abbahagyta, Igaz, Myles is hármast vágott, de jött Smith látványos zsákolása, majd Kromah is behúzta. Tombolt a publikum, aztán még inkább, amikor Csorvási ziccert dobott és 24 volt közte. Az időkérés nem hozott változást, mindenre volt hazai válasz. Gibbs fantasztikusan vitt végig egy gyors akciót, faulttal együtt szerzett kosár volt a jutalma. Aztán megint jött egy szakasz, amikor elkapkodták a támadásaikat a piros-feketék, de a 24 pontos vezetésük így is megnyugtató volt. Potocsnik mester azért nem bízta a véletlenre, időéréssel igyekezett rendet teremteni. Myles zsákolt nagyot, amire Ferencz hármassal válaszolt. Lakosa és Dénes pontjaival közelebb zárkózott a Sopron az utolsó tíz perc elején, de Allen hármasát és büntetőjét követően megint 25 volt közte. A negyed közepén – immár sokadszorra ebben a szezonban – Ferencz hármasa adta meg a kegyelemdöfést. 83-57-nél már csak formaság volt Dragan Aleksic időkérése. Jöttek a körmendi cserék, akik ellen nem tudott kozmetikázni a Sopron, mert minden újonnan beállt fiatal pontot szerzett, Márton Ádám és Doktor Péter egy-egy triplát, így fölényes hazai siker született, ami után jöhetett a megérdemelt ünneplés.

Mestermérleg:

Hencsey Tamás, másodedző: – Nagyon örülünk a gőzelemnek, különösen annak, hogy tudtuk játszani azt a gyors kosárlabdát, amit előre megbeszéltünk. Jó ritmusban kosaraztunk, amit a Sopron csak a mérkőzés néhány szakaszában tudott lekövetni. Jó százalékkal dobtunk. Nyilván voltak hibák is a játékunkban, de az minden mérkőzésen előfordul. Nagyon örülök annak, hogy a fiatalok is tudtak játszani, különösen Németh Ákos kapott sok játékpercet. Köszönjük a szurkolóink kitartó támogatását!

Dragan Aleksic: – Gratulálok a Körmendnek, nagyon jó ritmusban kezdtek, jól céloztak távolról is. Mi egészen más helyzetben érkeztünk ide, voltak gondjaink az összeállítással. Spica már egy hónapja alig edzett, Mills pedig nem is játszott. Próbáltuk az elején lelassítani a hazaiakat, de nagyon jó ritmusban kosárlabdáztak, gyakorlatilag rutinból hozták a meccset. Nekünk ezt gyorsan el kell felejteni és az előttünk álló feladatokra kell koncentrálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!