Sport

2017.03.02. 15:05

Körmend-Répcelak, Gérce-Ölbő derbivel rajtol a szezon

Körkép - A 17. és a 18. fordulóval a hétvégén elrajtol a tavaszi szezon a megyei I. és II. osztályú labdarúgó-bajnokságban.

Pum András

Megyei I.

A megyei I. osztály mindjárt rangadóval indul: szombaton 14.30-as kezdéssel az éllovas - még veretlen - Körmend a negyedik helyen álló Répcelakot fogadja. Minőségi, izgalmas találkozóra van kilátás a Rábapaty-Egyházasrádóc derbin - mindkét csapat kiváló őszt futott. A második helyen helyen álló Celldömölk a bennmaradásért küzdő, ám a télen alaposan megerősített Kőszeget látja vendégül.

Egyébként komoly mozgás volt a megyei I-es csapatok kispadján a téli szezonban. Kezdjük hátulról. Kemenesalján (16.) Hegyi Lászlót Dobány Gábor váltotta, míg Uraiújfaluban (15.) éppen Dobány Gábor feladatát vette át Stieber József. A Király SZ (11.) szakmai munkáját az ősszel Hajmási Milán irányította, tavasszal viszont már Hegyi Lászlónál lesz a karmesteri pálca. Lukácsházán (10.) Kratochwill Zoltán felmondott, Devecseri Gábor lett az utódja. Vépen (8.) Takács Gábor helyett Mitterstiller Csaba dolgozik. Jánosházán (7.) is váltottak: Kelemen Kornélt Pungor Péter követi a csapat élén.

Megyei I. osztály, 17. forduló, menetrend, szombat, 14.30: Király-Vasvár (Takács R.), Körmend-Répcelak (Vass I.), Jánosháza-Kemenesalja (Kovács B.), Celldömölk-Kőszeg (Horváth P.), Kiswire-Szentgotthárd-Vép (Szabó III. Z.). Vasárnap, 14.30: Schott-Lukácsháza-Vasi Opus-Nádasd (Héra Cs.), Uraiújfalu-Rum (Fischer A.), Rábapaty-Egyházasrádóc (Fischer A.).

A körmendi kispad. A listavezető trénere Molnár Károly (elől) elégedetten szemléli csapatát
Fotó: Szendi Péter

Megyei II. 

A szombathelyi csoportban a bajnokesélyes Vasszécseny haza pályán kezd, a Gencsapáti lesz a vendég. A címvédő Ják ugyancsak otthont futhat neki a szezonnyitónak - az Újperint ellen. Jó meccset ígér a Bozsok-Balogunyom derbi. Mint ahogyan nagy csatának néz ki a Sé-Torony szomszédvári rangadó és a Spari-Zanat szombathelyi derbi is.

Szombathelyi csoport, 17. forduló, menetrend, vasárnap, 14.30: Bozsok-Balogunyom (Sály K.), Vasszécseny-Gencsapáti (Sipos Zs.), Táplán-Söpte (Bereczky Cs.), Elektromol-Spari-Zanat (Boda Gy.), Felsőcsatár-Gyöngyöshermán (Marácz Z.), Szentpéterfa-Tanakajd (Horváth P.), Ják-Újperint (Derdák M.), Honvéd-Sé-Torony (Talabér N.).

A körmendi csoportban az őszi bajnok Viszák idegenben nyitja a tavaszi szezont a Magyarszecsőd vendégeként. Az éllovast legelőkelőbb helyről üldöző Körmend VSE-nek annyival van könnyebb dolga, hogy hazai pályán kezd. Igaz, az ellen a Rábatótfalu ellen, amely csapat nem ismer félmegoldást: ha az őszi formájukat átmentik a hétvégére, akkor döntetlenre nem érdemes pénzt feltenni. A forduló rangadóján a Téglagyár lép pályára a vele pontazonossággal rendelkező Bajánsenyével. A tét nem más, mint a Szarvaskend megelőzése, már ha ez utóbbi csapat pontok nélkül távozna a sereghajtó Ivánc otthonából.

Körmendi csoport, 18. forduló, menetrend, szombat, 14.30: Körmend VSE-Rábatótfalu (Szabó I. Z.). Vasárnap, 14.30: Magyarszecsőd-Viszák (Harcsár N.), Körmendi Téglagyár-Bajánsenye (Tóth R.), Ivánc-Szarvaskend (Bedi T.), Őriszentpéter-Rábahídvég (Szabó P.), Szakonyfalu-Csákánydoroszló (Szabó III, Z.).

A sárvári csoportban a Gérce-Vásárosmiske-Ölbő találkozó jelenti a forduló rangadóját: a második helyezett fogadja a pillanatnyi harmadikat. Sokat fog a latba nyomni, hogy melyik gárdának sikerült jobban a szezon előtti alapozás. A listavezető Ikervár sem ülhet a babérjain: az egyik őszi meglepetéscsapat, a Sitke ellen kezd. A korábban szebb helyezéseket is megélt Bük és Csénye mérkőzése is parázs csatát ígér.

Sárvári csoport, 18. forduló, menetrend, szombat, 14.30: Bük-Csénye (Bíró O.). Vasárnap, 14.30: Pecöl-Csepreg (Makai I.), Gérce-Vásárosmiske-Ölbő (Molnár T.), Mersevát-Püspökmolnári (Kedves R.), Ikervár-Sitke (Kondor T.), Szeleste-Pósfa-Jákfa (Horváth Á.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!