Sport

2017.03.07. 17:35

Útjára indult a focilabda a megyei II. szombathelyi csoportjában

A 17. fordulóval elrajtolt a tavaszi szezon a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság szombathelyi csoportjában. Gólgazdagra sikeredett a játéknap.

Tóth Gábor

A tavaszi nyitóforduló meglepetését az Újperint szolgáltatta, amely nyert a címvédő Ják vendégeként. Az élcsapatok közül biztosan gyűjtötte be a három pontot a Söpte, a Tanakajd és a Gyöngyöshermán is. Nyert, de megszenvedett a győzelemért a Spari. Szomszédvári derbin diadalmaskodott a Sé, fontos mérkőzést húzott be a Bozsok.

Bozsok-Balogunyom 3-1 (2-1). - Bozsok, 80 néző, vezette: Sály K.

Bozsok: Miklós M. - Szalai M., Dévényi Z., Horváth P., Mihácsi M. - Kovács P., Rapi M., TOMPEK R., KISS M. - NÉMETH D., Pónácz B.

Balogunyom: Für A. - Hajós A., Balogh T., Szén P., Homor M. - Kiss M. (Horváth I.), Kalmár K. (Németh Á.), Homor D. - Nemes E., Papp M. (Bőle P.).

Gólszerzők: Tompek R., Szalai M., Horváth P., ill. Szép P.

Az első félidő derekán megszerezte a vezetést a hazai csapat, amire egy bombagóllal válaszoltak a vendégek. De egy szerencsés találattal mégis a bozsokiak vonulhattak
előnnyel szünetre. A második félidőben egy szöglet után alakult ki a 3-1-es végeredmény. Összességében végig kézben tartotta a mérkőzést és megérdemelten tartotta otthon a három bajnoki pontot a Bozsok.

 

Vasszécseny-Gencsapáti 5-0 (4-0). Vasszécseny, 100 néző, vezette: Sipos Zs.

Vasszécseny: Pungor A. - PONGRÁCZ D., BALÁZS Á. (Boda G.), Pongrácz Zs., Viszked P. (Devecseri K.) - IMRE B., Kőműves M. (Horváth Á.) - VADÁSZ T. (Horváth D.), Viszked B. (Valastyán D.), Szalai M. - Horváth Sz.

Gencsapáti: Lőrincz D. - Plajszer, Pintér, Varga D., Vida, Bernáth, Horváth T., Buday, Szigetvári (Geröly), Tar, Vincze (Lőrincz T.).

Gólszerzők: Vadász (2), Horváth D., Imre, Balázs.

A hazai csapat az első pillanattól kezdve a kezébe vette a mérkőzés irányítását. Jó tempóban futballoztak, szebbnél szebb akciókat alakítottak ki, amelyekből négyet gólra is váltottak a szécsenyiek. Akár nagyobb különbség is kialakulhatott volna a szünetre. A második játékrészben alábbhagyott a vasszécsenyi lendület, a Gencsapáti jobban összpontosított és becsülettel, szimpatikusan küzdötték végig a mérkőzést.

 

Tápláni KSK-Söpte 1-6 (0-0). Táplánszentkereszt, vezette: Bereczky Cs.

Táplán: Cserkuti - Mikovics, Borbás (Jantos), Badics, Balázs, Káldi, Rajzinger, Polgár, Kajcsos, Kasza (Gáspár), Virág.

Söpte: Nyul - Szakács (Kiss B.), Varga Cs., Kovács E., Orbán, Tamás, Szakály (Pusker), Nagy K., Varga A., Kovács Sz., Konetsny.

Gólszerzők: Rajzinger, ill. Kovács E. (3), Varga Cs., Pusker, Kovács Sz.

 

Elektromol-Spari-Zanat 2-1 (1-0). Szombathely, 70 néző, vezette: Boda Gy.

Spari: Biró - Dienes, Neubauer, Pulai, VARSÁNYI, Kelemen, Majtényi, Németh V., TÓTH A., Németh R., HORVÁTH Z. (Bodorkós).

Zanat: ISZAK - Lakatos Zs., SCHMIDT, Porkoláb, Szabó P. (Tancsics), Szabó Z. (Molnár A.), Gyurácz, Stoica, Pörge, Tóth B., Lakatos T.

Gólszerzők: Horváth Z., Varsányi, ill. Porkoláb.

Spari-Zanat 2-1. A labda a Spari játékmesterénél, Tóth Attilánál - aki jó futballal rukkolt elő Fotó: Unger Tamás

A házi rangadón a Zanat a játék lassítására rendezkedett be, amivel sokáig meg is nehezítette ellenfele dolgát - de a Spari így is kétgólos előnyre tett szert. A szépítő találat felhozta a zanatiakat, és a türelmüket veszítő pályaválasztó ellen majdnem kicsikarták az egyenlítést is. A mérkőzés összképe alapján a Spari egygólos győzelme megérdemelt a szervezett Zanat ellen.

 

Felsőcsatár-Gyöngyöshermán-Szentkirály 0-3 (0-0). Felsőcsatár, vezette: Marácz Z.

Felsőcsatár: Szabó C. - Gerencsér, Csoknyai, Kiss M., Krancz (Tieber), Kopácsi, Schmalzl, Tóth A., Wölfinger Sz. (Tóth K.), Böhm (Cobzaru), Horváth L.

Gyöngyöshermán: Káldi - Horváth Á., Kirchmajer (Varga D.), Fazekas, Kis (Danka), Hegedűs (Sturm Á.), Szabó A., Tóth Zs. (Dalmi), Szép, Farkas T. (Sturm A.), Serbán.

Gólszerzők: Kirchmajer (2), Hegedűs.

 

Szentpéterfa-Tanakajd 0-3 (0-1). Szentpéterfa, 130 néző, vezette: Horváth P.

Szentpéterfa: Azoitei - TÖRÖK, Tóth G., Kovács B., GAÁL Á., Wágner R. (Wágner M.), Csordás (Skrapits), TÓTH SZ., Gaál R., WÁGNER SZ., JURASITS.

Tanakajd: SOMOGYI - Maczek (Balázs), PREICZER, Könczöl Sz., Orsós J., KÖLKEDI, MARCZ (Könczöl B.), Orsós G. (Filakovszky), Molnár T., SEBESTYÉN, Komáromi.

Gólszerzők: Kölkedi, Marcz, Maczek.

Kiállítva: Tóth G. (73., Szentpéterfa).

A jobb, kapu előtt határozottabb csapat nyert.

 

Ják-Újperint 1-2 (1-0). Ják, 100 néző, vezette: Derdák M.

Ják: Matyi - Svob, Dobos Á., Iszak R., Kiss G., Máté P. (Dobos P.), Mészáros G., Kóger, Mészáros T. (Czeglédy), Máté Á., Mészáros B.

Újperint: JANZSÓ - Tóth B., Török, Tóth M. (Horváth B.), Baranyai, Szekeres, Varga A., Rudolf (Vas T.), Mészáros, Tóth D., Horváth D.

Gólszerzők: Mészáros T., ill. Tóth B., Vas T.

A motiválatlanul, akaratgyengén játszó hazai csapat ellen megérdemelt győzelmet aratott a lelkes vendég.

 

Honvéd Sé-Torony 4-0 (3-0). Sé, 100 néző, vezette: Talabér N.

Sé: Földi - Balogh D., Kovács K. (Berta), Werderits, Süle (Séfer P.), Parti, Soós (Farkas P.), Kiss P. (Deutsch-Szalai), Kámán, Sümegi, Uri.

Torony: GOMBÁS - Binger, Leidl (Szabó G.), Kiss G. (Kmetyó), Nagy B. (Németh M.), Rácz, SZLADOVICS, Szabó I., Karcsics, Dankovics, Németh Á.

Gólszerzők: Sümegi (2), Kiss P., Süle.

A bajnoki halasztásnak köszönhetően mindjárt Sé-Torony szomszédvári derbivel indult a tavaszi szezon. A kezdeti tapogatózás után a hazai csapat ragadta magához a kezdeményezést, ami gólokban is megmutatkozott - hiszen a huszadik percben már három góllal vezetett a házigazda. A mezőnyfölény a továbbiakban sem hagyott alább. A második félidő egy csodálatos szabadrúgásgóllal indult. A meccs hátralévő részét a séiek uralták, és akár még további gólokat is szerezhettek volna. Sportszerű mérkőzésen a séi csapat - amelyben az összes játékos kitűnően teljesített - ezúttal nemcsak a játék minden elemében, de a meccshez való hozzáállásban is ellenfele fölé nőtt, és teljesen megérdemelt győzelmet aratott.

Kérjük a csapatvezetőket, hogy a tudósításokat küldjék el a [email protected] e-mail-címre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!