Sport

2017.03.08. 19:45

Nemzetközi bokszgála - Jól teljesítettek a Vas megyei színeket képviselő bunyósok

Kőszeg - Erős mezőnyt vonzott, színvonalas versenyt hozott a Jurisics Kupa nemzetközi jótékonysági bokszgála.

Tóth Gábor

A Fitt-Box Ökölvívó Egyesület az elmúlt szombaton rendezte meg a 8. Jurisics Kupa nemzetközi bokszgálát - a szervezők a bevételből, a kőszegi beteg gyerekekért tevékenykedő Mirtill Alapítványt támogatták. A versenyen 13 egyesület vett részt, 83 bunyós nevezett. A mezőnyt az osztrák felnőtt válogatott és a bécsi Anadolu Box Club tette nemzetközivé. A Fitt-Box - a büki szakosztály sportolóival együtt - 15 versenyzőt indított, a Skorpió Box Klub négy, míg a Haladás VSE három ökölvívóval érkezett. Az osztrák-magyar csapattalálkozó döntetlennel zárult, így a vendégek vihették haza a kupát.

Radics Béla (jobbra) hosszú kihagyás után jó bunyóval tért vissza Fotó: Fitt-Box

- Betegségek, sérülések miatt egy kicsit megritkult a gála mezőnye - jelezte a Fitt-Box és a nyugat-dunántúli ökölvívó régió vezetőedzője, Varsányi Áron. - Hámori Ádám osztrák ellenfele az utolsó pillanatban lázasodott be - tegyük hozzá, a válogatott edzőtáborában ők már találkoztak néhány napja, és Ádám mindkét meccsen nagy verésben részesítette az osztrák fiút. A lányainknak is nehezen találunk ellenfelet, sokan nem akarnak bokszolni velük, ezért egymással kellett megmérkőzniük. De ettől függetlenül jó felkészítő verseny volt számukra a március 25- 26-án Kőszegen megrendezendő nemzetközi női verseny e-lőtt. Összességében jól teljesítettek versenyzőink, remekül fejlődnek a büki szakosztá-lyunk sportolói is. Kiemelném Ambrus Viktóriát, Jankó Krisztiánt és az egyévnyi kihagyás után visszatérő Radics Bélát. Fiataljaink számára a rutinszerzés volt a cél, közülük Buza Rafael és Farkas Richárd nyújtott kiemelkedőt. A Skorpió BC korosztályos válogatottja, Muhovics Milán ismét bizonyította, hogy szép jövő előtt áll, és dicséret illeti a Haladás bunyósát, Pap Noelt is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!