Sport

2017.03.28. 18:07

Szép eredményeket értek el a vasiak a tájfutó ob-n

Körkép - Három vasi klub képviseltette magát az Északi-középhegységben rendezett hosszútávú országos tájfutóbajnokságon - több szép eredmény is született.

Tóth Gábor

A legkiemelkedőbb eredményt az Alpokalja SK válogatott versenyzője, Szalay Levente érte el, aki centikkel maradt le a dobogóról az ifjúsági fiúk versenyében. A 13 km-es, 540 m szintkülönbséggel kijelölt pályán végig az élmezőnyben futva, óriásit hajrázva ért célba, ahol végül a célbíró sorolta a negyedik helyre.

Érdekesség, hogy az ifi fiúk versenyében a komoly kihívást jelentő erőpróbát az amúgy népes magyar mezőnyből 33-an vállalták, ebből hat Vas megyei tájfutó volt, közülük is hárman még csak serdülő korúak - ez a vasi klubok minőségi utánpótlás-nevelő munkáját dicséri.A felnőtt nők között az Alpokalja SK színeiben versenyezve Vincze Rebeka a 8. helyen végzett.

A szeniorok között is születtek értékes helyezések: F55-ben Szerdahelyi Zoltán (Haladás VSE) a 11., F65-ben Gömbös Gyula (Sárvári Kinizsi) a 15., N40-ben Juhász Júlia (Alpokalja) a 6., míg N55-ben Koczka Gabriella (Haladás VSE) a 7. helyen végzett. A kísérő versenyen, a 14 éves fiúk mezőnyében Molnár Péter (Alpok-alja) harmadik helye érdemel említést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!