Sport

2017.03.10. 18:10

Négy Dobó SE-s a dobó-Európa Kupán

Szombathely - A hétvégén a Kanári-szigeteken rendezik meg az idei dobó-Európa Kupát. A 12 fős magyar csapatból négyen a Dobó SE versenyzői.

Horváth Erika

z atlétika négy dobószáma lesz az Európa Kupa prog-ramjában; súlylökésben, diszkosz- és kalapácsvetésben, valamint gerelyhajításban vetélkedhetnek azok a felnőtt és U23-as dobóatléták, akik két hónappal a főszezon előtt is élni akarnak a versenylehetőséggel. Persze közülük is csak a legjobbakat várják, a felnőtteknél számonként kettő, az U23-asoknál egy versenyzőt delegálhat egy-egy nemzet. Magyarország 12 dobót indít; a lehetséges hat kalapácsvetőből ötöt - ebből négyen a Dobó SE versenyzői. A felnőtt férfiaknál Hudi Ákos, a nőknél Gergelics Cintia, az U23-asoknál Halász Bence, illetve Gyurátz Réka képviselheti a szombathelyieket. Mint ismert, az olimpiai bajnok Pars Krisztián úgy döntött, hogy kihagyja ezt az EK-t. Kalapácsvetőinket mindkét edzőjük, Németh Zsolt és Németh László is elkísérhette, hiszen példátlan módon a szervezők egy időben két, egymástól 35 km-re lévő városban - Las Palmasban és Santa Luciában - bonyolítják le a versenyt szombaton és vasárnap.

Gyurátz Réka éppen egy éve szerepelt utoljára nagy nemzetközi versenyen. Talán szerencsésebb éve lesz Fotó: Unger Tamás

- Nagyon sok függ a körülményektől, például a dobóköröktől is, de az itthoni edzések alapján nagy várakozással nézünk a verseny elé - mondta elutazásuk előtt Németh Zsolt mesteredző. - Mind a négyüktől idei legjobbjukat várjuk. Ez tisztes helytállás lenne Hudi Ákostól és Gergelics Cintiától, akiknek az élmezőnyre nincs esélye. Az U23-asoknál azonban akár győzelemre is esélyes lehet Halász Bence és Gyurátz Réka. Előbbi a 73,22 méteres idei legjobbjával az első, utóbbi a 68,58-dal második a rajtlistán.

Az EK után nem jönnek haza a Dobó SE-sek, hanem még két és fél hétig maradnak a Kanári-szigeteken, ahol jelenleg 24 Celsius-fok az átlaghőmérséklet.

- Hétfőn átutazunk Tenerifére, a nemzetközi edzőtáborba - folytatta Németh Zsolt. - Azért választottuk ezt a helyszínt, hogy spórolhassunk a repülőjegyeken. De nem csak hatan leszünk, mert Szombathelyről csatlakozik hozzánk Pars Krisztián, Rába Dániel, Varga Donát, Németh Zsanett és Szabó Anett. Utóbbi a januári, dél-afrikai edzőtáborban még nem volt velünk, az ifjúsági vb-szint teljesítéséért kapta meg a bizalmat. A felkészülésünkben az általános alapozó munkából már kevesebb lesz, de annál több a speciális munka és a dobás.

A Dobó SE különítménye március 29-én érkezik haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!