Sport

2017.04.03. 17:15

Gólzápor a vízben - Győzelemmel zárta az alapszakaszt az AVUS

Szombathely - Az OB I/B-s vízilabda-bajnokság alapszakaszának utolsó fordulójában az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) gólokban gazdag meccsen 17-10-ra verte az OSC-Újbudát.

Pum András

AVUS-A-HÍD OSC Újbuda 17-10 (3-3, 2-3, 7-2, 5-2). - Szombathely, Fedett Uszoda, 150 néző, OB I/B-s mérkőzés, alapszakasz, 18. forduló, vezette: Füzesi, Fábry.

AVUS: Kovács - Hajmási 2, Takács 3, EKLER 5, Juhász M. 2, Doma, Cvetic. Csere: KUTASI 5, Polcsik, Kurucz, Baranyai, Sági, Galambos. Edző: Matajsz Márk.

Ekler Bendegúz remekül játszott, öt gólt dobott az OSC-nek
Fotó: Unger Tamás

Nyögvenyelősen indult a mérkőzés, az aligátorok számára, csak a második negyedtől kapták el a fonalat. Szép lassan összeállt a védekezésük és támadásuk. A harmadik negyedben egy négyperces fővárosi kiállításnál még jobban elhúztak, és a végére jobb erőnlétüknek (is) köszönhetően bedarálták ellenfelüket.

Matajsz Márk: - Büszkék lehetnek a fiúk egész éves teljesítményükre, de most húzni kell egy vonalat, új bajnokság kezdődik.

A felsőházba a B csoportból az AVUS, az ASI DSE, a Neptun és a Racionet-Honvéd kvalifikálta magát. Az A csoportban még hátravan egy találkozó, ami befolyásolhatja, arról az ágról mely csapatok kerülnek a felsőházba. A folytatásban a csapatok viszik magukkal a riválisok elleni mérkőzések eredményeit, és a másik csoport együtteseivel körmérkőzést (nyolc találkozó) vívnak. A play-off április 22-én startol. Az első helyezett jut az OB I-be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!