Sport

2017.05.10. 19:49

Döntőznek a SZOKA kadetjei

Csütörtöktől vasárnapig tart a kadet (U16) korosztály fiú kosárlabdadöntője, melynek résztvevője a Szombathelyi Sportiskola Kosárlabda Akadémia csapata is.

Horváth Erika

A Szombathelyi Sportiskola Kosárlabda Akadémia (SZOKA) Váradi Attila vezette csapata a felsőházi rájátszásból a harmadik helyen jutott be a nyolcas országos döntőbe, amely csütörtökön két csoportban kezdődik meg. A szombathelyiek 9 órakor a Péccsel kezdenek, 17.30-kor a Szolnokkal találkoznak, pénteken 15 órakor pedig a Vasas lesz az ellenfelük. Szombaton rendezik a keresztjátékot, vasárnap pedig a helyosztókat. - Nagy öröm, hogy bejutottunk az országos döntőbe, hiszen nagyon kiegyenlített a mezőny - mondta a SZOKA vezetőedzője, Váradi Attila.

- A székesfehérváriak kiemelkednek a mezőnyből, de a többi csapat közül bármelyik legyőzheti a másikat. Az alapszakaszban és a rájátszásban is sok meglepetéserdmény született. Az sem sejtet sokat az esélyekről, hogy a harmadik helyen jutottunk be, hiszen a nyolcból hat csapat állt azonos pontszámmal, és közülük csak hajszállal végeztünk a legelőkelőbb helyen. Én is kíváncsian várom a döntőt, ahol sorozatterhelés éri a fiúkat - az első napon két meccset is kell játszanunk. Őszintén megvallva, nem tartozunk a legfizikálisabb csapatok közé. Viszont mindenki harcra kész.

A játékosok kicsit rutintalanok, hiszen először vehetnek részt országos döntőben, és éppen ezért izgulnak is. Remélem, ez az izgalom nem lép túl az egészséges, a csapatot előrevivő szinten. A Körmendi Törpördögök együttese péntektől vasárnapig Nyíregyházán, a B döntőben játszhat a 9-16. helyekért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!