Sport

2017.05.02. 19:25

Megvédte címét a HVSE

Szombathely - Győzelemmel zárta le a 2016/2017. évi NB II-es női röplabdabajnokság nyugati csoportjának küzdelemsorozatát a Haladás VSE/Sportiskola. A mérkőzés után hivatalosan is bajnokká avatták dr. Mucsi Péter együttesét.

Horváth Erika

Haladás VSE/Sportiskola-PTE-PEAC 3:1 (23, -23, 25, 21)

Szombathely, 150 néző, NB II-es női röplabdamérkőzés, vezette: Barabás Barnabás, Oláh.

Haladás: Horváth D., Bokor, Mikos, Merklinné, Pető, Dancsecs. Csere: Zoltán (liberó), Farkas (liberó), FAZEKAS, MOHL-BENESÓCZKY, Marton, Majczán. Edző: dr. Mucsi Péter, Petre Mircea Antonio.

Már a bajnoki cím tudatában léphetett pályára a szombathelyi csapat legnagyobb riválisa, a PTE-PEAC ellen - a 21 forduló során Pécsen szenvedte el egyetlen vereségét a HVSE. Talán a tétnélküliség volt az oka, de a hazaiak a megszokottnál kevésbé motiváltan léptek pályára, kicsit pontosabb volt a vendégcsapat, és a Bokor Laura kivételével rengeteget hibázó hazaiak hagyták, hogy ők irányítsák a játékot. 18-21 után kezdett csak éledezni a Haladás, de ez elég is volt a fordításhoz (25-23).

A vezetőség bajnokcsapat feliratú pólóval, a szurkolók transzparenssel is megörvendeztették a Haladás csapatát Fotó: Unger Tamás

A második játszmában sajnos ismét a kedvetlenség lett úrrá a zöld-fehéreken, nem a valós tudásukat mutatták, de így is nagyon szoros csatát vívtak - ám ezúttal a vendégek voltak jobbak két ponttal (23-25). Rémálomszerűen kezdődött a harmadik szett, 8-0-ra léptek el a jó ritmusban játszó pécsiek. De a cserepadról érkező Mohl-Benesóczky Anna jó teljesítménye mellé életet, hangulatot is tudott a pályára vinni, sokat jelentett Fazekas Szilvia jó mezőnymunkája is. Sikerült meglódulni, 21-21-nél beérni, majd igencsak kiélezett finisben meg is nyerni a játékrészt (27-25). Innen már nem engedte ki a kezéből az irányítást a Haladás, a végére átlendült a holtponton és még egy győzelemmel örvendeztette meg szurkolóit (25-21). Junior: 3:1.

A mérkőzés után természetesen nem maradt el az ünneplés, a címvédő bajnokcsapat - és a Pécs elleni győzelmével a harmadik helyre előrelépő juniorgárda - tagjai átvehették jól megérdemelt arany-, illetve bronzérmeiket is. Illetve a szurkolóktól egy hatalmas kabalafigurát - egy Katicát. Szükség lesz rá már vasárnap, hiszen az NB I-ért még meg kell vívni a keleti csoport bajnokával, a Miskolccal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!