Sport

2017.06.28. 17:35

Jubileumi bronz a Bolyai kosarasaitól

DEBRECEN Bronzérmes lett a Magyar Diáksport Szövetség jubileumi diákolimpiai fesztiválja keretében megrendezett IV. korcsoportos országos kosárlabdadöntőben az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium fiúcsapata.

Horváth Erika

Nagyszabású fesztivállal ünnepelte a Magyar Diáksport Szövetség és a diákolimpiai versenysorozat a 30 éves jubileumát. A tanév utolsó diákolimpiai rendezvényén hat sportágban rendeztek országos döntőket Debrecenben. A négy labdajáték IV. korcsoportos versenyei közül kettőben volt vasi képviselet - mind a két csapatunk dobogós lett, a vasvári Kardos László Iskola focistái arany-érmet nyertek (róluk később írunk részletesen), a Bolyai iskola fiú kosárlabda-együttese tagjainak pedig bronzot szereztek.

A fiú kosártornára nyolc csapat juthatott be az országos elődöntőkből, a Vas megyei győztes, a Bolyai a debreceni fináléban az A csoportba került, ahol két fölényes győzelemmel kezdett. A Dombóvárt 73-49-re, a Hódmezővásárhelyt 79-54-re győzte le a fiatal szombathelyi csapat, amelynek soraiban csupán négy nyolcadikos diák volt. Egyiküket, a kulcsjátékosnak számító Varga Árpádot pedig már az első meccsen elvesztették bokasérülése miatt.

A bronzérmes Bolyai-csapat. Hátul (balról): Kunecz Árpád testnevelő, Hosszu Péter, Tájmel Kristóf, Földes Zalán, Rédei Péter, Donázy Bence, Kenéz Csaba, Móricz Attila testnevelő. Elöl: Németh Máté, Harrach Barna, Kovács Levente, Tóth Barnabás, Pintér Gergő. A képről Varga Ádám hiányzik Fotó: Bolyai iskola

Utolsó csoportmeccsükön nagyon szoros küzdelemben két ponttal, 82-80-ra maradtak alul a Baja ellen a bolyaisok, így riválisuk mögé, a csoport második helyére szorultak, ám ez is legjobb négy közé jutást, azaz elődöntőt jelentett. A másik csoport győztesével, a Péccsel kellett megvívniuk a döntőért - ezen a meccsen négy ponttal, 78-74-re bizonyult jobbnak ellenfelük. Így a harmadik helyért játszhatott a Kunecz Árpád és Móricz Attila testnevelők által vezényelt csapat. A legfölényesebb győzelmüket a bronzmeccsen aratták a vasiak, 90-58-ra lépték le a Nyíregyházát. A diákolimpiai bajnoki címet a Pécs nyerte, miután a fináléban 79-68-ra legyőzte a bajaiakat.

Az eredményhirdetésen a legnagyobb tapsot a bronzérmes szombathelyiek kapták. Két különdíjat is kiérdemelt Kenéz Csaba - ő lett a torna legtöbb pontot szerző játékosa, és az All Star-csapatba is beválasztották. Bekerült a torna legjobb ötösébe Rédei Péter is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!