Sport

2017.06.18. 18:05

Üzenet jött a vízilabdaelnöktől

Szombathely - Idén is a Parkerdőben tartotta jó hangulatú évzáró bankettjét az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS).

Pum András

Az aligátoroknál hagyomány, hogy a szezon zárásakor a klub sportolói - a legkisebbektől a legnagyobbakig - a Parkerdőben gyűlnek össze, és szalonnasütéssel zárják le a bajnoki évet. Nos, idén sem volt másként. Ezúttal különösen volt ok az ünneplésre, hiszen az AVUS felnőttcsapata története során először feljutott a legmagasabb osztályba, az OB I-be.

Juhász Tibor azonban nemcsak Takács Kristófékat, hanem minden korosztályos csapat eredményét értékelte: valamennyi együttes kihozta magából a maximumot. A legnagyobbat azonban kétségkívül az OB I/B-s bajnoki cím szólt. Mint az elnök hangsúlyozta: a magyar vízilabdázás történetében még egyetlen csapat sem nyerte meg az OB II. után a következő évben az OB I/B-t is. Ennek köszönhetően - mint azt Juhász jelezte - az ellenfeleknél sok-sok olimpiai bajnok vízilabdázót láthatnak ősztől a szombathelyi szurkolók.

Ráadásul a klub ázsiója is megnőtt, rengetegen jelezték, hogy szívesen igazolnának Szombathelyre. Juhász Tibor felolvasta a Magyar Vízilabda Szövetség elnökétől, dr. Kemény Dénestől kapott sms-t, melyben gratulál a csapat kiváló teljesítményéhez, bajnoki címéhez.

Júliustól bővül az AVUS stábja, dr. Vincze Balázs szakmai igazgatónak érkezik a klubhoz, a legutóbb az OSC-nél dolgozó tréner elsősorban az utánpótlásért felel. A csapat július 24-én kezdi a felkészülést. A játékosok a napokban Siófokon nyaralnak. Juhász Tibor még korábban ígéreret tett: amennyiben a középmezőnyben végez a gárda, kifizeti Kutasiék Balaton-parti pihenését. Nos, az AVUS alaposan túlszárnyalta a tervet, így az elnök örömmel nyújtott át egy borítékot Horváth Alex csapatkapitánynak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!