Sport

2017.06.07. 13:55

A Jáké lett az ezüstérem

KÖRKÉP Az utolsó előtti, 30. fordulót rendezték az elmúlt hétvégén a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság szombathelyi csoportjában.

Tóth Gábor

A bajnok Vasszécseny nem lassít, tovább gyűjtögeti a győzelmeket. A Ják szomszédvári rangadót nyert Szentpéterfán, ezzel bebiztosította az ezüstérmét. A már mindenképpen harmadikként záró Spari komoly verésbe futott bele, hazai pályán kapott kilenc (!) gólt a Tanakajdtól. A Sé - nemé meglepetésre - nem bírt a Gencsapátival. A Bozsok és a Söpte gólerős meccsen osztozott meg a pontokon. A Felsőcsatár fontos meccset nyert az Újperint ellen.

Szentpéterfa-Ják 0-4 (0-2). Szentpéterfa, 150 néző, vezette: Héra Cs.

Szentpéterfa: Páll B. - Török, KOVÁCS B., GAÁL Á. (Azoitei), Wágner R., CSORDÁS CS., TÓTH SZ., Kajáry, Gaál R., Wágner Sz., Jurasits.

Ják: Matyi - Svob, Dobos Á., Máté P. (Iszak), Máté D. (Kiss G.), Mészáros G., Mészáros T. (Barbalits), Kóger, Vad (Dobos P.), Máté Á. (Tóta), Mészáros B.

Gólszerzők: Dobos P., Iszak, Mészáros T., Dobos Á.

A jobb csapat nyert - ilyen arányban is megérdemelten.

Honvéd Sé-Gencsapáti 2-2 (1-1). Szombathely, 100 néző, vezette: Farkas G.

Sé: Földi - Séfer P., Kovács K., Süle (Deutsch-Szalai), Farkas P., Fichtacher, Sélley, Parti, Soós (Séfer S.), Kiss P. (Kiss B.), Sümegi.

Gencsapáti: Lőrincz D. - Molnár B. (Vincze), Plajszer, Pintér, Varga D., Czömpöl (Domján), Vida, Horváth T., Lőrincz T., Tar (Geröly G.), Komáromi.

Gólszerzők: Kiss P., Sümegi, ill. Domján, Geröly Á.

A hazai csapatot - amelyben ezúttal sok volt a hiányzó - nemcsak a hirtelen lezúdult zivatar, hanem a gyors vendéggól is lehűtötte. Sőt egy újabb ziccer jelezte, hogy a gencsiek nem veszik félvállról a mérkőzést. A sokkból csak nehezen tértek magukhoz a séiek, de aztán fokozatosan magukhoz ragadták a kezdeményezést, folyamatossá vált a játékuk, sikerült is az egyenlítés, sőt, ha figyelmesebbek akár vezetést is megszerezhették volna a szünetig. A második félidőben a hazai csapat nyomás alatt tartotta a vendégeket és a félidő közepére egy átlövésgóllal fordított. Előnyét növelhette volna, de amellett, hogy helyzeteit kihagyta, a többször is a tévesen megítélt leshelyzet, vagy a tizenhatoson kívülre „kivitt" szabálytalanság is megakadályozta a gólszerzésben. És ahogy ilyenkor lenni szokott a vendégek egy védekezési hibát kihasználva egalizáltak. A hazai csapat közelebb állt a győzelemhez, de a vendég pontszerzés nem érdemtelen.

Bozsok-Söpte 3-3 (1-2). Bozsok, 80 néző, vezette: Németh L.

Bozsok: Miklós - Bigner, IKER, Dévényi, Mihácsi, Radics (Tóth G.), Rapi, Tompek, Kiss M. (Kovács P.), NÉMETH D., PÓNÁCZ.

Söpte: Orbán - Nyul, Szakács (Kovács Zs.), Varga Cs., Kovács E., Tamás (Pusker), Nagy K., KOVÁCS ZS., Varga A., Kovács Sz., SZAKÁLY.

Gólszerzők: Pónácz, Radics, Kovács Zs. (öngól), ill. Szakály (2), Kovács E.

Kaotikus időjárás fogadta a csapatokat amihez a söptei együttes kezdetben jobban alkalmazkodott. Két védelmi hibát kihasználva kétgólos előnyre is szert tett, de szépítettek a hazaiak. A második félidőben visszaállította a kétgólos különbséget a Söpte de a vendéglátó nem adta fel, előbb szépített majd a hosszabbításban, 11-esből kiharcolta a döntetlent. A hazai csapat szépen búcsúzott szurkolóitól és ismét bebizonyította, hogy Bozsokon senki sem mehet biztosra.

Vasszécseny-Zanat 2-0 (2-0). Vasszécseny, 100 néző, vezette: Szabó I.

Vasszécseny: Farkas B. - Bori G., Horváth Á., Pongrácz Zs., Devecseri K. (Pongrácz D.) - Boda G. (Szalai M.), Kőműves M. (Balázs Á.) - Horváth Sz., VISZKED B. (Valastyán D.), Vadász T. - Horváth D.

Zanat: Szalay - Lakatos Zs., Schmidt, Szabó Z., Pörge, Tóth B., Iszak, Lakatos T., Kovács G., Bárdics (Tancsics), Putz.

Gólszerzők: Horváth D., Viszked. Kiállítva: Pörge (75., Zanat).

A vendégek az első pillanattól kezdve azzal a taktikával léptek fel, hogy a lehető legkevesebb kapott gólt kapják. Jól megszervezték a védekezésüket, a mérkőzés nagy részében a saját térfelén futballozott szinte az össze zanati játékos. Viszked bombája azonban utat talált a kapuba, majd három percre rá egy újabb szécsenyi átlövés ért célba - kétgólos hazai előnynél vonultak a csapatok az öltözőbe. A játék képe a második félidőben sem változott, nagy mezőnyfölényben futballozott a hazai csapat, de újabb gól már nem született. A vendégek végig becsülettel küzdöttek, megérdemlik a dicséretet.

Tápláni KSK-Gyöngyöshermán-Szentkirály 1-3 (0-0). Táplánszentkereszt, vezette: Sály K.

Táplán: Farkas G. - Hajmási, Badics (Gombos), Kovács B., Káldi, Rajzinger, Jantos, Polgár, Kasza, Horváth E., Gáspár.

Gyöngyöshermán: Káldi - Szilvágyi, Horváth Á., Kirchmajer, Hegedűs, Szabó A., Nardai (Serbán), Szép, Tima (Horváth M.), Tóth Zs. (Sturm), Varga D.

Gólszerzők: Polgár, ill. Sturm (2), Szép.

Elektromol-Spari-Tanakajd 1-9 (1-5). Szombathely, vezette: Újházi Zs.

Spari: Farkas B. - Dienes, Neubauer (Holdosi), Varga B., Pulai, Varsányi, Kelemen, Majtényi, Németh V., Németh R. (Bodorkós), Sipos (Örkényi).

Tanakajd: Somogyi - Könczöl, Orsós J., Kölkedi D., Marcz G., Orsós G., Marcz M., Sebestyén, Balázs, Tóth A. (Maczek), Komáromi.

Gólszerzők: Neubauer, ill. Kölkedi D. (4), Komáromi (4), Marcz G. Kiállítva: Dienes (70., Spari).

Felsőcsatár-Újperint 4-1 (3-1). Felsőcsatár, vezette: Mónos J.

Felsőcsatár: Szabó Christopher (Kossuth) - Gerencsér, Csoknyai, Cobzaru, Kiss M., Tóth A. (Kiss G.), Kopácsi, Schmalzl, Böhm, Horváth L., Szabó B. (Krancz).

Újperint: Janzsó - Tóth B. (Tóth D.), Török, Polhammer (Pungor), Baranyai, Vas T., Tóth K. (Rudolf), Szekeres, Varga A. (Maurer), Mészáros (Molnár D.), Horváth D.

Gólszerzők: Gerencsér (3), Kopácsi, ill. Tóth K.

Balogunyom-Torony 2-0 (1-0). Balogunyom, 100 néző, vezette: Takács R.

Balogunyom: Für - Papp M. (Balogh T.), HAJÓS, Szén P., Homor M., Kiss M. (Horváth I.), Kalmár, Böle, Homor D., Dávid, Nemes (Dömötör).

Torony: NÉMETH Á. - Gombás, BINGER, Szabó G., Kiss G., BARTA (Kmetyó), Babos, RÁCZ, Bakucz, Karcsics, Dankovics.

Gólszerzők: Nemes, Kiss M.

A Balogunyom közepes játékkal győzött a mezőnyben egyenrangú, sokat kezdeményező ellenfelével szemben.

Az utolsó, az elmaradt 16. forduló menetrendje, vasárnap, 18.00: Torony-Ják (Tuczai M.), Újperint-Szentpéterfa (Bazsó F.), Tanakajd-Felsőcsatár (Farkas G.), Gyöngyöshermán-Szentkirály-Elektormol-Spari (Bedi T.), Zanat-Tápláni KSK (Tóth R.), Söpte-Vasszécseny (Héra Cs.), Gencsapáti-Bozsok (Pungor Z.), Balogunyom-Honvéd-Sé (Horváth P.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!