Sport

2017.07.13. 14:21

Bronzokat hoztak a kőszegi lányok az ökölvívó Eb-ről

Értékes bronzérmekkel tértek haza a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület sportolói a bulgáriai junior és ifjúsági női ökölvívó Európa-bajnokságról.

Tóth Gábor

Az ezer nézőt befogadni képes szófiai sportcsarnokban rendezték az elmúlt napokban a női ifjúsági és junior ökölvívó-Európa-bajnokságot. A kontinenstornán 30 ország 237 sportolója vett részt. A korosztályos magyar válogatottban helyet kapott a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület három bunyósa, Lakotár Hanna (junior, 52 kg), Ambrus Viktória (junior, 66 kg, büki szakosztály), Finesz Kamilla (ifjúsági, 60 kg) is - ugyan Hámori Luca is kiharcolta magának a részvételi jogot, de sérülés miatt nem utazhatott Bulgáriába.

Lakotár Hanna súlyában 14-en indultak. A nyolcaddöntőben egy görög lányt múlt felül biztosan. A negyeddöntőben aztán harcias bunyót bemutatva gyűrte le olasz ellenfelét. Az elődöntőben egy magas, hosszú kezű, fordított alapállású angol lány várt rá. Hanna jól küzdött, talán többet is talált ellenfelénél, de a bírák az angol lánynak adták a mérkőzést. Így Hanna a tavalyi Európa-bajnoki harmadik helyezése után idén is begyűjtött egy bronzérmet.

Az Eb-érmes kőszegi lányok. Balról Ambrus Viktória, Finesz Kamilla, Lakotár Hanna
Fotó: Fitt-Box ÖE

Ambrus Viktória súlycsoportjában kilenc főt számlált a mezőny - a negyeddöntőben kezdett. Elsőként egy kellemetlen, erős ukrán lánnyal találta magát szemben. Hullámzó meccsen verekedte tovább magát. Az elődöntőben azonban orosz riválisa - nagy csatában - megálljt parancsolt. Viktória a dobogó harmadik fokára állhatott.

Finesz Kamilla is a negyeddöntőben kezdett a 12 fős mezőnyben. Nyitásként román ellenfelét söpörte el. Az elődöntőben aztán a tavalyi Európa-bajnok török hölgy várt rá. Szoros meccset vívtak a felek, a bírók végül az esélyesebb törököt látták jobbnak. Így Kamilla is bronzéremmel zárta az Eb-t.

- Érdekesség, hogy mindhárom versenyzőnk a későbbi Európa-bajnoktól kapott ki, vagyis a sorsolásunk nem volt túl szerencsés - kezdte értékelését Varsányi Áron, a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület vezetőedzője. - Előzetesen két éremben bíztam, háromban csak halványan reménykedtem - örülök, hogy végül mindhárman dobogóra állhattak. Ugyanakkor a háromból kettő kis szerencsével fényesebb is lehetett volna. A lányok erősek, felkészültek, de kicsit még rutintalanok, izgulnak. Kamillára az idén még vár egy világbajnokság, Hanna már a második Eb-bronzát gyűjtötte be, és Viktória is rohamosan fejlődik. Jó úton járunk.

A korosztályos magyar válogatott összesen két ezüst- és három bronzéremmel tért haza Bulgáriából.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!