Sport

2017.07.10. 15:45

Pénteken kezdődik a tenisz Szuperliga

Pénteken megkezdi szereplését a Szuperligában a Kőszegi SE férfi teniszcsapata. Az elsődleges cél a biztos bentmaradás.

Tóth Gábor

Zsinórban harmadik szuperligás szezonjára készül a Kőszegi SE férfi teniszcsapata. Az idei mezőnyt is nyolc csapat alkotja, az alapszakaszt két csoportban körmérkőzéssel kezdik a résztvevők. A Kőszeg a tavalyi bajnok MTK-val, a bronzérmes Budaörssel és a feljutó Mini Garros Budapesttel került egy négyesbe. A másik csoportot a Siófok, a Diego Budapest, a Fagyas Budapest és a Győri AC alkotja. A csapatok a két párossal kezdenek, majd öt egyes mérkőzés következik, minden győzelem egy pontot ér. A csoportmeccsek után az első és második helyezettek a felső-, a harmadikként és negyedikként végzők pedig az alsóházban folytatják.

Koltay Árpád (balról), Lipták János és Enyedi János egyeztetése
Fotó: Kőszegi SE

A kőszegiek keretében történt némi változás. A tavalyi külföldi, osztrák játékosuk, Sebastian Ofner ugyanis már olyan szintű versenyeken indul - Wimbledonban például 32 közé jutott -, hogy a naptárába nem fér be a magyar bajnokság. Így egy év kihagyás után visszatér a csapatba a szlovén Jarc Rok. A budapesti Csontos Balázs új igazolás. mint ahogyan a kőszegi, de az MTK színeiben versenyző, ezúttal kölcsönjátékosként az anyaegyesületét segítő mindössze 17 éves Vörös Máté. A további, régi csapattagok: Bartakovics Marcell, Sardú Dániel, Enyedi János, Lipták János (csapatvezető), Devecseri Olivér, Serkédi Erik.

- Nehéz a csoportbeosztásunk, hiszen a tavalyi három dobogós közül kettővel meg kell küzdenünk - vélekedett Koltay Árpád, a Kőszegi SE tenisz szakosztályának a vezetője. - Ugyanakkor nem állunk lehetetlen feladat előtt. Elsősorban a biztos bentmaradás a célunk, de kis szerencsével talán megcsíphetjük a felsőházat is. Az MTK kiemelkedik a mezőnyből, óriási bravúr lenne, ha meglepnénk. Az újonc Mini Garrost mindenképpen le kell győznünk, és szerintem van esélyünk a Budaörs ellen is - csak sajnos a sorsolás szeszélye folytán a Budaörssel éppen idegenben játszunk. A bajnokságot szűk két hét alatt lezavarják, így döntő lesz a játékosok fizikai állapota, pillanatnyi formája. De szerintem felkészülten futunk neki a pontvadászatnak. Sajnos az alapszakaszban csak egy mérkőzést játszunk otthon, pénteken fogadjuk a Mini Garrost, nagyon várjuk a szurkolókat.

A Kőszegi SE menetrendje az alapszakaszban, július 14., péntek, 11.00: Kőszeg-Mini Garros Bp. Július 16., vasárnap, 11.00: MTK-Kőszeg. Július 18., kedd, 11.00: Budaörs-Kőszeg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!