Sport

2017.08.29. 18:50

Ki utazhat a VB-re? Szűkítették a magyar kosárlabda-válogatott keretét

BUDAPEST Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány kijelölte az Európa-bajnokságra utazó magyar kosárlabda-válogatott szűk keretét.

Tóth Gábor

A felkészülési időszakot végigdolgozó bő keretből Váradi Benedek (Falco-Vulcano Energia KC Szombathely), Golomán György (UCLA), Pongó Máté (Kecskemét), Benke Szilárd (ZTE), Csorvári Milán (Egis Körmend) és Tóth Ádám (Szolnok) maradt ki. A válogatott szerdán busszal kel útra, a tervek szerint késő este érkezik meg Kolozsvárra. Csütörtökön délután pedig már edzést is vezényel a társaságnak a szakmai stáb. A magyar válogatott az Eb-t pénteken 14 órakor Horvátország ellen kezdi - majd sorrendben Montenegró, Csehország, Románia és Spanyolország következik. A csoportból az első négy helyezett jut tovább az isztambuli kieséses szakaszba.

A vasi színeket Perl Zoltán, Ferenc Csaba és Tóth Norbert képviselheti az Európa-bajnokságon. A végleges keretből kieső fiatal játékosok klubjaival még egyeztet a kapitány, hogy a kontinenstornára együtt utazhassanak a kerettel.

Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány döntött Fotó: MKOSZ

A magyar férfi kosárlabda-válogatott Európa-bajnoki kerete: Wittmann Krisztián (Kecskemét), Ruják András (Paks), Hanga Ádám(Barcelona), Vojvoda Dávid (Szolnok), Perl Zoltán (Falco-Vulcano Energia KC Szombathely), Ferencz Csaba (Egis Körmend), Kovács Péter (Szolnok), Tóth Norbert (Falco-Vulcano Energia KC Szombathely), Eilingsfeld János (Paks), 
Allen Rosco (Tenerife), Keller Ákos (Székesfehérvár), Karahodzsics Kemal (Kecskemét).

Szakmai stáb, szövetségi kapitány: Ivkovics Sztojan. Edzők: Pór Péter, Forrai Gábor, Goran Miljkovics. Orvos: dr. Téglásy György.Gyúrók: Hermann János, Burdi Szabolcs. Csapatvezető: Horváth Péter. Menedzser: Plézer Gábor. Sajtófőnök: Pókász Endre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!