Sport

2017.09.06. 17:55

A Körmend csoportja az Alpok-Adria Kupában

BÉCS, KÖRMEND Bécsben elkészítették a 2017/2018. évi nemzetközi férfi kosárlabda Helios Alpok-Adria Kupa (AAC) csoportbeosztását. Az Egis Körmend a B jelű kvartettbe került.

Horváth Erika

A harmadik szezont kezdik szeptember végén az Alpok-Adria Kupában. Míg az első, a 2015/2016-os szezonban négy országból nyolc csapat versenyzett, a következőben öt nemzet 13 gárdája. A 2017/2018-as idényt hat ország - Ausztria, Horvátország, Csehország, Magyarország, Szlovákia és Szlovénia - 16 együttese kezdi meg négy csoportban szeptember végén. Kedden Bécsben elkészítették a csoportbeosztást. Újonc a versenysorozatban az Egis Körmend, az egyetlen magyar csapat, amely a B csoportban kapott helyet a cseh BK Decin, a szlovák Rieker Komarno és a szlovén KK Sentjur Tajfun társaságában. A további csoportok. A csoport: USK Praha (cseh), Prievidza (szlovák), BC Halmann Vienna (osztrák), Zlatorog Lasko (szlovén). C csoport: BC Brno (cseh), KK Vrijednosnice Osijek (horvát), BK Klosterneuburg Dukes (osztrák), KK Sencur (szlovén). D csoport: Sluneta Usti nad Labem (cseh), Levicki Patrioti (szlovák), UBSC Graz (osztrák), Helios Suns Domzale (szlovén). A csapatok a közeljövőben egyeztetnek a mérkőzésidőpontokról.

Elkészült a 2017/2018. évi Helios Adria Kupa csoportbeosztása. Az Egis Körmend a B csoportba került Fotó: alpeadriacup.com

A körmendi kosárlabdacsapattal kapcsolatos információ, hogy a próbajátékra érkezett amerikai légiósok mindegyikével szerződést kötöttek - tehát Justin Tuoyo, Andre Hollins, Steven Davis, Marquis Wright és Eric Fanning is a piros-feketéket erősíti az előttünk álló szezonban. Az osztrák Sebastian Koch kontraktusát két hónap múlva felülvizsgálják.

Az Egis-Körmend csapata csütörtökön és pénteken a szlovák Prievidzánál vendégeskedik, mindkét napon játszik egy-egy felkészülést egymással a két együttes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!