Sport

2017.09.04. 18:25

Két szombathelyi lány, hat dobogós hely a torna-ob-n

BUDAPEST A Szombathelyi Sportiskola két tornásza, Dévai Boglárka és Tömböl Boglárka egy arany-, egy ezüst- és négy bronzéremmel öregbítette klubja jó hírnevét a hétvégi országos bajnokságon.

Horváth Erika

Három nap alatt bonyolították le a tornászok országos bajnokságát. Pénteken az egyéni összetett versenyt rendezték, amely egyben kvalifikációt is jelentett a szombati és vasárnapi szerenkénti döntőkre. A Szombathelyi Sportiskola két női versenyzővel képviseltette magát. Vizer Erzsébet és Rácz Gábor tanítványai közül az ugráson Eb-bronzérmes Dévai Boglárka 48,60 ponttal ezüst-érmet szerzett. Az egyéni összetett verseny győztese válogatott társa, Al-Salty Dália (Józsefváros) lett 49,80-dal, míg Tömböl Boglárka 43,40-dal a negyedik helyet szerezte meg. A szerenkénti döntők során Dévai Boglárka a papírformának megfelelően nyerte meg az ugrás bajnoki címét, ugyanitt Tömböl Bogi harmadik lett. Utóbbi bronzérmes lett még gerendán is, míg Dévai a dobogó harmadik fokára állhatott fel a felemás korlát és a talaj eredményhirdetésén is.

Tömböl Boglárka (balról) és Dévai Boglárka egyik edzőjükkel, Rácz Gáborral a budapesti torna-ob-n Fotó: Szombathelyi Sportiskola

- Nagyon örülök Tömböl Bogi két bronzérmének, különösen gerendán teljesített jól. Felkeltette a szövetségi kapitány figyelmét, akitől további biztatást kapott. Ha sérüléséből nem sikerül felépülnie a békéscsabai Böczögő Dorinának, a montreali egyéni világbajnokságon is szerepet kaphat - kezdte az értékelést Rácz Gábor, a szombathelyi lányok egyik edzője. - Dévai Bogi azokkal a gyakorlatokkal indult, amelyekkel a vb-re készül. Kisebb-nagyobb hibákkal mutatta be azokat. Az ugrások íve kicsit alacsonyabb volt a kelleténél, talajon is még szezon eleji volt a forma, az akrobatikus ugrásokat is masszívabbá kell tenni, és a gimnasztikusakon is van mit javítani. Sok volt a pontatlanság, amiért pontlevonás járt. Így olyanok is meg tudták előzni, akiknek jóval kisebb a tudása. De muszáj vállalni a rizikót, kell a versenyrutin, különben a gyakorlat nem érik meg a főversenyre. Dupla zsugorszaltó már nem elég a vb-re. Van még idő; remélem, már a hétvégén, a szombathelyi világkupán is lehet fejlődést tapasztalni.

A szombathelyiek eredményei. Egyéni összetett: 2. Dévai Boglárka 48,60 pont, 4. Tömböl Boglárka 43,40. Ugrás: 1. Dévai 13,15, 3. Tömböl 11,90. Felemás korlát: 3. Dévai 12,10, 4. Tömböl 11,20. Gerenda: 3. Tömböl 12,00, 5. Dévai 10,40. Talaj: 3. Dévai 11,30, 5. Tömböl 9,50.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!