Labdarúgó NB I

2017.12.08. 11:53

Az év végi elsőség a tét

Szombaton rendezik a labdarúgó OTP Bank Liga 2017/18-as idényének idei utolsó fordulóját, amelyen eldől, hogy a Videoton vagy a Ferencváros „telel” a tabella tetején.

Debrecen, 2017. november 18. Kovácsik Ádám, a fehérvár kapusa a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában játszott Debreceni VSC – Videoton FC mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2017. november 18-án. Debreceni VSC – Videoton FC 2-5. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A két élcsapat egy hete az Üllői úti Groupama Arénában találkozott egymással, itt a házigazda zöld-fehérek lehengerlő játékkal múlták felül legfőbb riválisukat, így eltüntették a két együttes közti pontkülönbséget, s már csak jobb gólkülönbsége miatt áll az élen a fehérvári gárda.

A Videotonnak várhatóan nehéz dolga lesz, ugyanis a Haladás otthonába látogat, a szombathelyiek pedig az új vezetőedző, Michael Hipp irányításával három bajnokiból kettőt megnyertek, ráadásul új stadionjuk avatóján éppen a Ferencváros hosszú veretlenségi sorozatát törték meg.

A lendületben lévő Ferencváros ezzel szemben a legrosszabb formában lévő együtteshez, a Vasashoz látogat az újpesti Szusza Ferenc Stadionba: az angyalföldiek azt követően, hogy szeptember 30-án 4-1-re nyertek a bajnok Budapest Honvéd otthonában, hét mérkőzés óta nem tudták begyűjteni a három pontot, ráadásul ötször kikaptak, a Diósgyőr (5-0), valamint a Debrecen (1-5) is kiütéses vereséget mért a piros-kékekre.

A címvédő kispestiek ezúttal a Paksot fogadják, míg a legutóbbi öt meccsén három győzelmének és két döntetlenjének köszönhetően a negyedik helyre feljött Újpest a Puskás Akadémiához látogat.

Szombat:

Swietelsky Haladás-Videoton FC 15.30, v.: Kassai

Budapest Honvéd-Paksi FC 15.30, v.: Berke

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő-Mezőkövesd Zsóry FC 15.30, v.: Andó-Szabó

Puskás Akadémia FC-Újpest FC 15.30, v.: Iványi

Diósgyőri VTK-Debreceni VSC, Mezőkövesd 15.30, v.: Bognár

Vasas FC-Ferencváros, Szusza Ferenc Stadion 19.30, v.: Pintér

Borítófotó: Kovácsik Ádám, a fehérvár kapusa a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában játszott Debreceni VSC – Videoton FC mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2017. november 18-án. Debreceni VSC – Videoton FC 2-5. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!