Sport

2012.03.20. 13:31

Elmarad az Eger-rali

Elmarad az Eger-rali, a 2012-es bajnokság idénynyitó futama.

MTI

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) keddi tájékoztatása szerint Botka Endre, a rali bizottság megbízott vezetője bejelentette: mivel a verseny rendezési jogát elnyerő cég családi okokra hivatkozva visszalépett, így az MNASZ kénytelen volt törölni az eredeti időpontban - március 30. és április 1. között - az Eger-ralit.

"Hétfőn este a Gáz 2000 Kft. képviselője családi okokra hivatkozva visszavonta rendezési szándékát." - idézi Botka Endrét az MNASZ közleménye.

Az MNASZ múlt kedden, sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az előkészítés 90 százalékos, és biztosan lesz verseny Egerben. Botka akkor azt mondta, 60 ezer nézőt és 160-180 indulót várnak az idénynyitó futamra, amelyet a hevesi megyeszékhely önkormányzata 1,8 millió forinttal támogat.

"Nagyon vártuk a szezon első versenyét, a sokunk által nagyon kedvelt Eger-ralit, és éppen ezért nagy a csalódásunk. Itt az ideje, hogy a saját kezünkbe vegyük a saját sorsunkat, mert kizárólag az összefogás mentheti meg ebben a helyzetben a szakágat" - jelentette ki Herczig Norbert, a Skoda Rallye Team Hungária versenyzője, a 2009-es abszolút bajnok.

A szakág keresi a lehetőségét annak, hogy egy későbbi időpontban mégis sor kerülhessen az egri bajnoki futamra. A hat fordulósra tervezett rali ob első versenye az Eger-rali kiesése után május 11-én a Bükfürdő-rali lenne. Botka ugyanakkor az MTI-nek azt mondta, az egri futamot ebben az időpontban szeretnék megrendezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!