Sport

2010.11.19. 15:05

Európai topligák: Milan-Fiorentina, Real Madrid-Bilbao, Leverkusen-Bayern München, Arsenal-Tottenham rangadók

Az olasz labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában Milan-Fiorentina rangadót rendeznek, míg Spanyolországban Real Madrid-Bilbao összecsapásra kerül sor. Az angol első osztályban a londoni derbin Arsenal a Tottenhammel találkozik, a Bundesligában a Bayern München a Bayer Leverkusen vendége lesz.

MTI

Primera División - A harmadik a negyedik ellen - ELŐZETES

A harmadik és a negyedik helyezett, vagyis a Villarreal és a Valencia csatája jelenti a legrangosabb eseményt a spanyol futballbajnokság e hétvégi, 12. fordulójában.

A jelenleg 23 ponttal a listavezető Real Madrid (29 pont) és a címvédő FC Barcelona (28) mögött álló vendéglátók komoly lépéselőnyre tehetnek szert legfőbb üldözőjükkel szemben, ha nyernek szombat este, hiszen siker esetén hatpontosra hízik az előnyük, míg Valencia-győzelem esetén a látogatók beérnék a házigazdákat.

A Real Madrid aligha ezen a víkenden teszi meg azt a szívességet a Barcának, hogy akár csak egy pontot is elhullajtson, bár az erős középcsapatnak számító baszk alakulat, az Athletic Bilbao legyűrése nem ígérkezik egyszerű "ujjgyakorlatnak" még hazai pályán, a Santiago Bernabéu Stadionban sem. Mindenesetre a királyi gárda a mostani szezonban sorozatban hetedik bajnoki győzelmét arathatja a Primera Divisiónban. Az Athletic esélyeit a statisztikai múlt is rontja: az együttes az elmúlt 11 esztendőben csupán egyetlen egyszer tudott nyerni, jelesül 2005-ben, 2-0-ra, példának okáért ugyanakkor a legutóbbi madridi bajnoki túráról tavaly 5-1-es vereséggel volt kénytelen visszatérni Bilbaóba.
   
A Barcelona is sikerre van ítélve, s felettébb nehezen képzelhető el, hogy az alsóházhoz tartozó Almeríánál esedékes vizitjét ne három ponttal gazdagabban zárja. Már csak azért sem, mert eleddig egyszer sem kapott ki szombati ellenfele otthonában. Igaz, a múlt évi kiruccanását 2-2-es döntetlennel zárta a bajnok, amelynek mindkét gólját az argentin szupersztár, Lionel Messi szerezte, miközben az akkor még a Barcát erősítő svéd támadót, Zlatan Ibrahimovicot kiállították. Vagyis gyaníthatóan egyformán győztes meccsel a háta mögött várhatja a két éllovas nagycsapat az egymás elleni, november 29-i csúcsrangadót, az El Clásicót.
   
Vadócz Krisztián Osasunája a Sporting Gijón gárdáját fogadja, míg az első osztály másik magyarját, Pintér Ádámot foglalkoztató, jelenleg sereghajtó Zaragoza a forduló hétfői befejező mérkőzésén a Getafe vendégeként lép fel.
   
A 12. forduló programja:

Szombat:

Villarreal-Valencia, 18:00   
Almería-FC Barcelona, 20:00   
Real Madrid-Athletic Bilbao, 22:00
   
Vasárnap:
       
Deportivo La Coruna-Málaga, 17:00 
Espanyol-Hércules, 17:00   
Levante-Racing Santander, 17:00   
Osasuna-Sporting Gijón, 17:00   
Sevilla-Real Mallorca, 19:00   
Real Sociedad-Atlético Madrid, 21:00
   
Hétfő: 
Getafe-Real Zaragoza
, 21:00

OLDALTÖRÉS: Bundesliga

Bundesliga - Hajnalék Freiburgba látogatnak - ELŐZETES

Bundesliga - Hajnalék Freiburgba látogatnak - ELŐZETES

Bundesliga - Hajnalék Freiburgba látogatnak - ELŐZETES

Hajnal Tamás csapata, a listavezető Borussia Dortmund ezúttal a szezon egyik meglepetéscsapatához, a Freiburghoz látogat a német labdarúgó-bajnokság 13. fordulójában.

A magyar középpályás szerdán pályára lépett a válogatott Litvánia elleni felkészülési mérkőzésén, ugyanakkor a Ruhr-vidéki együttesben egyelőre nem valószínű, hogy szerepet kap.

A szezont fantasztikusan kezdő, ám a legutóbbi három fordulóban vesztes, Szalai Ádámot foglalkoztató Mainz ezúttal az utolsó előtti helyen szerénykedő Borussia Mönchengladbach otthonában próbálja meg megszerezni a három pontot.
   
A címvédő Bayern München ezúttal a Bayer Leverkusen vendégeként lép pályára: a bajoroknál hosszú idő után ott lehet a kezdőcsapatban Franck Ribéry, a francia szélső egy hete már csereként pályára lépett.

A 13. forduló programja:
   
Szombat:
   
Eintracht Frankfurt-1899 Hoffenheim, 15:30 
SC Freiburg-Borussia Dortmund, 15:30   
Hannover 96-Hamburger SV, 15:30   
Borussia Mönchengladbach-FSV Mainz 05, 15:30   
1. FC Nürnberg-1. FC Kaiserslautern, 15:30   
FC Schalke 04-Werder Bremen, 15:30   
Bayer Leverkusen-Bayern München, 18:30
   
Vasárnap:
    
VfB Stuttgart-1. FC Köln, 15:30   
St. Pauli-VfL Wolfsburg, 17:30

OLDALTÖRÉS: Premier League

Premier League - Észak-londoni derbi a nyitányon - ELŐZETES

Premier League - Észak-londoni derbi a nyitányon - ELŐZETES

Premier League - Észak-londoni derbi a nyitányon - ELŐZETES

Igazi csemegével, az Arsenal és a Tottenham Hotspur észak-londoni rangadójával kezdődik szombaton kora délután az angol labdarúgó Premier League 14. fordulója.

Amennyiben a második helyen álló Ágyúsok legyőzik ősi riválisukat, a tabella élére ugranak, s csak a címvédő és jelenleg is listavezető Chelsea-n múlik majd, hogy ott is maradnak-e. Az utóbbi három meccsükből kettőn vesztes Kékek a Birmingham City otthonában vendégeskednek.
   
A harmadik Manchester United - szintén szombaton - a Wigant látja vendégül, s elképzelhető, hogy a hazaiaknál ismét pályára lép a csatársztár Wayne Rooney, aki bokasérülése miatt hosszú időt kihagyott.
   
Gera Zoltán csapatára, a Fulhamre nehéz feladat vár, ugyanis a negyedik Manchester Cityt látja vendégül vasárnap, míg a Bolton Wanderers (Bogdán Ádám) és a Newcastle United (Kádár Tamás) éppen egymással csap össze szombaton.  
   
A14. forduló programja:
   
Szombat:
   
Arsenal-Tottenham Hotspur, 13:45
Birmingham City-Chelsea, 16:00   
Blackpool-Wolverhampton Wanderers, 16:00   
Bolton Wanderers-Newcastle United, 16:00   
Manchester United-Wigan Athletic, 16:00   
West Bromwich Albion-Stoke City, 16:00   
FC Liverpool-West Ham United, 18:30
   
Vasárnap:
    
Blackburn Rovers-Aston Villa,
14:30   
Fulham-Manchester City, 17:00
   
Hétfő:
   
Sunderland-Everton, 21:00

OLDALTÖRÉS: Serie A


Serie A - Benitez nagy nyomás alatt - ELŐZETES


Serie A - Benitez nagy nyomás alatt - ELŐZETES


Serie A - Benitez nagy nyomás alatt - ELŐZETES

Sorsdöntő mérkőzés előtt áll Rafael Benitez, az olasz bajnoki címvédő Internazionale labdarúgócsapatának nyáron kinevezett vezetőedzője, mivel egy újabb pontvesztés könnyen az állásába kerülhet.

A Serie A 13. fordulójában a milánói csapat a Chievóhoz látogat, mely hazai pályán minden nagycsapat dolgát meg szokta nehezíteni, s erre készül most is. Az Internek azonban mindenképpen nyernie kell, s nem csupán a spanyol szakember miatt, hanem azért is, mert már hat pont a hátránya a listavezető AC Milannal szemben. Így egy újabb vereséggel kilencre nőhet a különbség, ami még úgy is nagyon soknak nevezhető, hogy a szezon nagyobb része hátra van.
   
"Mindenkinek lehajtott fejjel kell küzdenie, mert óriási javulásra van szükség" - mondta Massimo Moratti klubelnök a múlt hétvégi, a Milantól elszenvedett 1-0-ás vereséget követően.
   
A többi élcsapat közül a Milan az egyre jobb formába lendülő Fiorentinát fogadja szombat este, a második Lazio pedig Parmába látogat, míg a harmadik Napoli a Bolognával játszik vasárnap este.
   
A negyedik helyen álló Juventus Rudolf Gergely együtteséhez, a Genoához utazik. A sérüléshullámmal küszködő torinóiaknál ezen a héten újabb ember dőlt ki, miután edzésen súlyos térdsérülést szenvedett Amauri. A csatár januárig biztosan nem léphet pályára.
   
A másik két magyar érdekeltségű csapat közül a válogatott erősségét, Koman Vladimirt soraiba tudó Sampdoria a Leccével játszik, a Vass Ádámot és Feczesin Róbertet foglalkoztató Brescia a Caglival vív majd alsóházi rangadót.
  
A13. forduló programja:
   
Szombat:
   
AS Roma-Udinese, 18:00   
AC Milan-Fiorentina, 20:45
   
Vasárnap:
    
Genoa-Juventus, 12:30   
Brescia-Cagliari, 15:00   
Catania-Bari, 15:00   
Cesena-Palermo, 15:00   
Chievo-Internazionale, 15:00   
Lecce-Sampdoria, 15:00   
Parma-Lazio, 15:00   
Napoli-Bologna, 20:45

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!