Sport

2012.12.10. 19:04

Nemes Bálint országos bajnoki címet nyert

Cegléd, Budapest - A diák II. korosztály kötöttfogású birkózó országos bajnokságán Nemes Bálint aranyérmes lett.

Horváth Erika

Cegléd volt a házigazdája a diák II. korosztály (2001/2002-ben születettek) országos kötöttfogású bajnokságának. Megméretkeztek a Haladás VSE szabadfogásra szakosodott birkózói is, és ketten a dobogóra is felállhattak. A 42 kilós súlycsoportban Nemes Bálint három tusgyőzelemmel gyűjtötte be a bajnoki címet (a döntőben sérülés miatt nem állt ki az ellenfele). A 26 kg-osoknál Buti Olivér egy győzelemmel, egy vereséggel bronzérmet szerzett.

Nemes Bálint aranyérmet szerzett a diák II. ob-n. Fotó:  Benkő Sándor

Ugyanennek a korosztálynak Budapesten, az ESMTK otthonában rendezték meg az országos diákolimpiát  - szintén kötöttfogásban. A haladásosok - Veréb István tanítványai közül - a 42 kilós Nemes Bálint (Zrínyi) három tusgyőzelemmel és egy vereséggel bronzérmes lett, míg Kocsis Gergő (Gothard) az 54 kilós súlycsoportban három  (két tus és egy technikai tus) győzelemmel és egy vereséggel az ezüstöt szerezte meg. A sárvári Nádasdi DSE-ből Molnár Benett (Ikervár) végzett pontszerző, ötödik helyen - két győzelem és két vereség volt a mérlege a 32 kilóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!