Kiegyenlítődtek az erőviszonyok

2019.07.21. 22:03

Snapszerbajnokság: egyre több az új verseny, egyre több az új győztes

Igazán mozgalmasra, érdekesre sikeredett eddig az országos snapszerbajnokság: egyre több a verseny, egyre többször kell új győztest avatni.

Tóth Gábor

A nádasdi Szabó testvérek – mindhárman remek kártyások. Balról Gergő, Kristóf és Dávid

Fotó: MSSZ

– Roppant sűrű az idei versenynaptárunk, egyre izgalmasabbak a versenyek, egyre több olyan játékos követel helyet magának a legjobbak között, akiket eddig nem igazán ismertünk – árulta el Táncsics Péter, a Magyar Snapszer Szövetség vezetője. – Egyre erősebb, egyre kiegyenlítettebb a mezőny, egyre több versenyző ül asztalhoz. Ennek megfelelően hétről hétre hirdetünk ki olyan bajnokokat, akik eddig még nem nyertek versenyt.

A legutóbbi szombathelyi tornán például Szálnoki Viktor lepte meg a mezőnyt, Szentpéterfán pedig a helyi színeket képviselő Skrapits Balázs diadalmaskodott. Az idei ranglistát a szombathelyiek vezetik, Horváth Dániel most éppen visszaelőzte Földvárszki Istvánt – nagyon szoros az élmezőny, bárki okozhat meglepetést. Magas színvonalúak, izgalmasak a versenyeink. A snapszer növekvő népszerűségét jelzi, hogy a hagyományos versenyhelyszíneink mellett egyre több meghívásunk kapunk falunapokra, sportnapokra, céges rendezvényekre, különböző fesztiválokra – mára például sikerült meghonosítanunk a fesztiválsnapszert, egy kis agytorna kiváló szellemi felüdülést kínál a nagy nyári bulik alatt. A szövetség szeretné a kártyajáték örömét mind szélesebb körben terjeszteni, ezért a versenysnapszer mellett rengeteg vidám programot szervezünk strandokon, kollégiumokban, idős otthonokban.

A nádasdi Szabó testvérek – mindhárman remek kártyások. Balról
Gergő, Kristóf és Dávid
Fotó: MSSZ

A kiegyenlített erőviszonyokat, a feltörekvő játékosok megjelenését igazolja, hogy az idén csupán a 16. versenyen jött össze az első duplázás: a beledi Pünkösdi Viadal után a Balatongyörökön rendezett Balatoni Snapszerbajnokságon éppen Táncsics Péternek sikerült diadalmaskodnia.

A Magyar Snapszer Szövetséget érintő friss hír, hogy a szövetség pályázott 2020. évi világbajnokság megrendezésére. A következő Vas megyei snapszerversenynek július 28-án, vasárnap 11 órától Vassurány ad otthont, a 3. Vassurányi Sportnapon ülhetnek asztalhoz a kártyások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában