jegyzet

2018.09.06. 06:30

Böbe Barbija

Címkék#Bódi Csaba

Bódi Csaba

Kocsis Böbe arca felderült. Az 1995-ben a világ legjobb kézilabdázójának választott hajdani beálló élményekben, eredményekben és dicsőségekben bővelkedő játékos-pályafutása után édesanyaként van jelen a sportágban, amelynek hazai első osztályában négy év múltán teheti magát próbára az egri egyetemista csapat.

Nos, amikor az Eszterházy SC együttese a bajnoki nyitányon lejátszotta az Érd elleni meccsét, Kocsis Erzsébet és fia meglepődve vette tudomásul, hogy a család másik női tagja, Sári Barbara nem kevesebb, mint 12 gólig jutott. Persze mindketten tudták, hogy sokat dobott, de a számszerűség örömként hatott.

Tucatnyi találatával a hevesiek beállója számított a meccs legeredményesebbjének,

több olyan gólt is szerezve, amelyre édesanyja is elismerőleg csettintett.

Érdekes módon a maminak leginkább az nyerte el a tetszését, amikor Barbi a 30. percben saját kapuja előteréből dobta be a labdát a vendégek hálójába. A játékvezetők azonban ezt nem adták meg, mert időn túlinak minősítették. Az olimpiai bronz-, és világbajnoki ezüstérmes hajdani klasszis a meglátáson, a helyzetfelismerésen túl a mozdulatot, a dobás kivitelezését tartotta egészen prímának, ami nála a csúcsra emelte az elvett találatot. Szakmailag az is ékesen jelzi Barbi teljesítményét, hogy szinte minden helyzetét gólra váltotta, magasodhatott előtte a kapuban Julie Foggea vagy a hetesölő Szvetlana Gridnyeva, mindkét hálóőr eszén túl járt.

Az egészen az 53. percig nagyszerűvel játszó egriek nemcsak abban egyediek a 14 csapatos mezőnyben, hogy nélkülözik a légiósokat, hanem abban is, hogy a keret tagjai egyaránt az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói. Mindez különleges hat abban az elit társaságban, amelynek tehetősebb képviselői egészen magas szinten helyezkednek el a világ legjobbjai között is. A további gárdákban jelentősebb szerep jut a magyar tehetségeknek, így például Egerben Kuti Bettinának. Az MTK-tól igazolt átlövő, szélső junior világbajnokként erősíti a csapatot, ám a rajton sérülés miatt nem állt rendelkezésre.

Ki tudja, mi történik, ha a ő is szerepel az ESC-ben? Böbe mindenesetre bízott a csodában, abban, hogy a feljutó kiscsapat „elkapja” a tavalyi bronzérmest. Nem így történt, ám ez nem szegi kedvét a hajdani gólkirálynőnek, ugyanúgy ott lesz lánya minden meccsén, ahogy tette eddig az NB I/B-ben.

Barbi pedig jó úton jár, hogy ne feltétlenül Böbe miatt legyen ismert a sportágban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!