Sportvilág

2007.09.06. 07:33

Ki mehet „nyaralni” az Alpokba?

Élesedik a küzdelem az Európa-bajnoki szereplésért: mindössze 14 kiadó hely, és mennyi remek válogatott! Mégis lehet találni olyan találkozókat, melyek után elégedetten dőlhetünk hátra nyereményünkkel a zsebünkben

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Haladjunk ábécé sorrendben jó kisiskolás módjára, ha már egyszer úgyis elkezdődött a tanév. Az A csoportból a Portugália – Lengyelország mérkőzésre hívnám fel a figyelmet. A luzitánok vendégként eddig katasztrofálisan játszanak (5 meccs, 6 pont), ráadásul még tavaly októberben Smolarek húsz perc alatt lerendezte a lengyel győzelmet a párosítás odavágóján. Ebből akár idegenbeli győzelemre is következtethetnénk, de nem: otthon Ronaldoék ellenállhatatlanok (3 meccs, 10-0-s gólarány), és muszáj nyerniük, ha nem akarnak csúfosan leszerepelni. (tippmix – 1.35; bwin – 1.35; sportingbet – 1.40) A B csoportban az olasz-francia rangadó lesz a forduló slágere, (a megtippelhetetlen meccset inkább kihagynám a fogadási ajánlatból…) de emellett a továbbjutásra áhítozó skótok és ukránok is pályára lépnek. Az előbbi válogatott találkozóját tudnám nyugodt szívvel játékra javasolni: a litvánoknak hét meccsen egyetlen árva győzelmet sikerült összekaparniuk, míg a hazaiak otthoni mérlege száz százalékos. Különben is, a litvánok inkább a kosár EB-re koncentráljanak… (tippmix – 1.25; bwin – 1.25; sportingbet – 1.333)

A mi csoportunkban inkább nem fogadok a magyarokra, mert akkor úgyis kikapunk, inkább pillantsunk Máltára, ahova a törökök utaznak. Nekünk nem sok jó emlékünk van erről a csodás országról, de a törökök megoldottak már ennél nehezebb feladatot is. Ha nem is kiütéses, de magabiztos vendéggyőzelem fog születni. (tippmix – 1.10; bwin – 1.15; sportingbet – 1.125) A D csoportban inkább már csak a második helyért van nagy versenyfutás a németek mögött. A két jelentkező közül jelenleg a csehek állnak egy ponttal jobban, és nekik is van a könnyebb dolguk, mert hát San Marino ellen kell „csatázniuk”. (tippmix – 1.01; bwin – 1.01; sportingbet – 1.015) Az íreknek viszont nem lesz sétagalopp a szlovák vendégszereplés. Északi szomszédunk eddig nem szerepel igazán jól hazai pályán (a csehektől és a németektől is három góllal kapott ki), míg az írek nemrég egy barátságos meccsen négy gólt vágtak idegenben a dánoknak. A jó főpróbát most jó előadás fogja követni: három ponttal térhetnek vissza a zöld szigetre Robbie Keane-ék. (tippmix – 2.35; bwin – 2.70; sportingbet – 2.60)

A E jelű csoport különösen érdekesen alakul, hiszen még négy együttesnek is komoly esélye van a továbbjutásra. Az angolok eddig nem veszik olyan simán az akadályokat, mint tervezték (hazai iksz Macedónia ellen, Robinson emlékezetes bakija és vereség Zágrábban). Most Izrael ellen kötelező javítaniuk, bár nem lesz egyszerű. Idegenben gólnélküli döntetlent játszottak mostani ellenfelükkel, a vendégek ráadásul a vesztett pontok tekintetében ugyanúgy állnak, mint McClaren legényei. Ám most megemberelik magukat az angolok, és ha vért izzadva is, de felülkerekednek a Benayoun vezette látogatókon. (tippmix – 1.20; bwin – 1.25; sportingbet – 1.30) Az F csoportban a svéd-dán mérkőzésnek – amellett, hogy skandináv rangadóról van szó – különös pikantériát ad az, hogy nézőtéri rendbontás miatt az első meccset a svédek a zöld asztalnál nyerték meg 3-0-ra. Nézőtéri üvöltésben és csontzenében ilyen előzmények után gondolom nem lesz hiány. A piros-fehérek nehéz helyzetben vannak, csak a győzelem lenne jó nekik, de a svédek vannak olyan rutinosak, hogy behúzzák ezt a meccset, és megerősítik vezető helyüket a csoportban. (tippmix – 1.80; bwin – 1.95; sportingbet – 2.00) A selejtezők eddigi legnagyobb meglepetése az északír együttes remeklése. A svéd- és spanyolverők ezúttal Lettországban vendégszerepelnek. A legutóbbi EB-re még kijutó hazaiak egyetlen győzelmet tudnak mindösszesen felmutatni, így a Healy által irányított vendégek nem fognak botlani, és továbbra is az élbolyban maradnak. (tippmix – 1.95; bwin – 2.00; sportingbet – 2.10)

Végül pillantsunk be a G csoport küzdelmeibe, ahol az élen álló románok a fehéroroszokhoz látogatnak. Bukarestben 3-1-re nyert keleti szomszédunk, és minden bizonnyal nagyon odateszi magát a tulajdonképpen tét nélkül játszó hazaiak ellen. Régen jutottak már ki nagy eseményre a románok, most közel kerülhetnek hozzá, így nem fognak hibázni. (tippmix – 1.50; bwin – 1.50; sportingbet – 1.571) Kisebb meglepetést szimatolok a csoport rangadóján. A bolgárok otthon 1-1-re végeztek a hollandokkal (Martin Petrov és Van Persie volt a két gólszerző), és úgy érzem, hogy fordított pályaválasztással is hasonló eredmény fog születni. A narancsmezesek a románok ellen ikszeltek hazai pályán, ezúttal is mindenki győzelmet vár tőlük, de Berbatovék nem fogják hagyni magukat, és ponttal térhetnek haza Szófiába. (tippmix – 3.60; bwin – 4.25; sportingbet – 4.20)

(marlow)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!