Sportvilág

2007.09.20. 07:39

Nem jöttek a bravúrok...

Hazai győzelmek jellemezték a BL első játéknapját. Kivétel persze akadt, bár ennek a Chelsea esetében különösebben nem tudtam örülni

Vas Népe

Sokáig kiegyensúlyozott mérkőzést vívott egymással a Marseille és a Besiktas. Ám a második félidő közepén egy szöglet után a hazaiak megtörték a gólcsendet, majd az utolsó percekben Cissé egyéni akcióból tette magabiztossá a francia sikert. Így még azt sem mondhatom, hogy közel álltak a törökök az általam prognosztizált győzelemhez. (Olympique Marseille – Besiktas 2-0) A legbiztosabbnak vélt tippem sem vált valóra, hiszen a Chelsea csak szenvedett a Stamford Bridge-en a Rosenborg ellen. A norvégok egy szabadrúgás után szereztek vezetést az első félidő derekán, ezt Sevcsenko a második játékrész elején egyenlítette ki. Ám eztán hiába dolgozták ki a jobbnál jobb helyzeteket a kékek, betalálniuk már nem sikerült, így a végén maradt a meglehetősen kínos döntetlen. (Chelsea – Rosenborg 1-1)

Az Olimpiakosznak a győzelem nem, csak a vezetés jött össze a Lazio ellen, az olaszok képesek voltak kiegyenlíteni a zártkapus mérkőzésen. (Olimpiakosz – Lazio 1-1) A fent leírt események miatt így csak két jó keddi tipp miatt tudom magamat dicsőíteni. A Real Madrid első góljára még azonnal érkezett válasz a brémaiak részéről, ám Van Nistelrooy találatára már nem. Így a királyi gárda rögtön lépéselőnyre tett szert a C csoportban. (Real Madrid – Werder Bremen 2-1) Már most úgy tűnik: nem lesz más kérdés ebben a kvartettben, mint hogy a Real mögött ki lesz a második a Werder-Lazio-Olimpiakosz trióból. A Sahtar Donyeck az első tíz percben szerzett két góllal hamar lerendezte a Celtic elleni összecsapást; a hátralévő nyolcvan percben már csak ezt az előnyt őrizték – sikerrel. (Sahtar Donyeck – Celtic 2-0)

Sajnos be kell ismernem: teljesen mellélőttem akkor, amikor vendégbravúrt szimatoltam Rómában és Prágában a szerdai játéknapon. A Steaua legalább még nagyjából partiban volt a Slavia otthonában, Goian fejesével sikerült is kiegyenlíteniük az 1-0-s hátrányt, de a csehek második góljára már nem volt válaszuk. (Slavia Praha – Steaua Bukarest 2-1) A Dinamo Kijevnek viszont gyakorlatilag momentuma sem volt az Olimpiai Stadionban. Perrotta gyönyörű fejesgóllal már a tizedik percben előnyhöz juttatta a farkasokat, majd Totti tette biztossá a hazai győzelmet már a mérkőzés végéhez közeledve. Emellett a vendéglátók kihagytak még számtalan helyzetet, rúgtak két kapufát, míg az ukránok szinte helyzetig sem jutottak el. (AS Roma – Dinamo Kijev 2-0)

A Rangers hazai sikere legalább bejött, bár egyáltalán nem volt sima meccs, hiszen a skótoknak gólhátrányból kellett fordítaniuk. Gomez találatára Adam válaszolt, majd Darcheville vágta be a mindent eldöntő tizenegyest a 75. percben. (Rangers – Stuttgart 2-1) Ezen kívül még két sikeres tippem volt: szerencsére lehetett bízni a norvég és a kínai hölgyekben. Előbbiek szabályos gólfesztivált rendeztek Ghána ellen; az afrikaiak egyetlen öröme lehet, hogy legalább ők is betaláltak kétszer… (Norvégia – Ghána 7-2) A házigazda kínaiak nem rendeztek ilyen gálát Új-Zéland ellen, de így is magabiztosan szerezték meg a továbbjutásukhoz elengedhetetlen három pontot. (Kína – Norvégia 2-0) Legalább a hölgyek szót fogadtak nekem, ha már a férfiak nem voltak hajlandóak…

(marlow)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!