Sportvilág

2007.10.15. 06:54

Tőzsér: micsoda gól!

Nem történt meglepetés a biztosra vett meccseimen, és jól megéreztem a skót győzelmet és a német döntetlent is.

Vas Népe

Az A csoportban Lengyelország alaposan rám ijesztett, ugyanis több mint fél órán át hátrányban volt a gyengécske kazahok ellen. Beenhakker legényei közül Smolarek volt az, aki megmentette a mundér becsületét, és tíz perc alatt berámolt egy mesterhármast az ázsiaiak hálójába. (Fura ezt egy EB-selejtező kapcsán írni, de akárhogy nézzük: Kazahsztán nem Európa…) Így a lengyelek nagyon közel kerültek a kijutáshoz. (Lengyelország – Kazahsztán 3-1) Köszönhetően annak, hogy a szerbek mellett a finnek is remiztek szombaton. Az északiak gólnélküli döntetlent játszottak Belgiumban, és bár lehet, hogy ezt az eredményt készséggel elfogadták volna a selejtezők kezdete előtt, most a pontvesztés könnyen a jövő nyári alpesi túrába kerülhet… (Belgium – Finnország 0-0)

Skócia két gyors góllal küldte padlóra az ukránokat a B csoportban. Tíz perc alatt két gyönyörű szabadrúgás-kombinációnak tapsolhatott az őrjöngő skót publikum (különösen McCulloch gólja volt zseniális). Sevcsenko még visszahozta az ukrán reményeket, ám a második félidő közepén McFadden végleg eldöntötte a csatát. Ezzel a skótok továbbra is a vezetik a csoportot. (Skócia – Ukrajna 3-1) Az olaszok kitartóan üldözik őket: Pirlo és Grosso góljaival egy kicsit nyögvenyelős teljesítményt mutatva megverték a grúzokat hazai pályán. Óriási a csata a skótok, az olaszok és a franciák között, szinte megtippelhetetlen a két továbbjutó gárda. (Olaszország – Grúzia 2-0)

Nekünk nem okozott gondot Málta legyőzése: a Várhidi tanítványok szép lassan felőrölték a szigetországiak ellenállását, és Feczesin fejesével, valamint Tőzsér extraklasszis szabadrúgásával begyűjtötték negyedik sikerüket a sorozatban. Jól van srácok, csak így tovább! (Magyarország – Málta 2-0) A görögök egy kicsit játszottak szurkolóik idegrendszerével a Bosznia-Hercegovina elleni összecsapáson. Hariszteasz korai gólját ugyanis még kiegyenlítették a bosnyákok, ám aztán emberhátrányba kerültek, és összeroppantak a görög nyomás alatt. A címvédő Rehhagel alakulat így a továbbjutás küszöbére lépett. (Görögország – Bosznia-Hercegovina 3-2)

A D csoportban szombaton felavatták az első továbbjutót: Németország döntetlenjével bebiztosította a jövő évi Európa-bajnokságon való részvételét. Joachim Löw fiai így továbbra is veretlenek csoportjukban, magabiztos teljesítményüket nem egy nagynevű válogatott megirigyelhetné… (Írország – Németország 0-0) A H csoportban a hollandok abba a tévhitbe estek, hogy megúszhatják kapott gól nélkül a románok elleni összecsapást akkor is, ha nem erőltetik meg magukat igazán Konstancában. Tévedtek. A szakadó esőben lejátszott meccsen a hazai együttes végül Goian szabadrúgás utáni találatával megszerezte mind a három pontot, és ezzel története során először legyőzte az oranjét. Emellett valószínűleg nyolc év után újra jelentős világversenyen szerepelhet keleti szomszédunk nemzeti tizenegye. (Románia – Hollandia 1-0)

A G csoportban Svédország nem kiütéssel, de magabiztosan gyűjtötte be a győzelmet az alpesi miniállamban, így a svéd csapat menedzserei minden különösebb aggály nélkül elkezdhetnek szállás után nézni a jövő nyárra Ausztriába és Svájcba. (Liechtenstein – Svédország 0-3) Izland viszont nem tudta hozni azt a győzelmet, amit joggal elvártam tőle. Holott Gudjohnsen már a negyedik percben megszerezte a vezetést a skandinávoknak, ám a lettek, közöttük egy bizonyos Verpakovskis (ugye még ismerősen cseng a neve) négy góllal feleltek erre. S bár a baltiak már biztos nem juthatnak ki az EB-re úgy, mint 2004-ben, azért erre a győzelemre legalább büszkék lehetnek. (Izland – Lettország 2-4)

(marlow)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!