Sportvilág

2008.06.05. 02:00

Görögország: van-e esély a címvédésre?

Az Európa-bajnokságok történetében még sosem történt címvédés – szó, mi szó, nem sokan fogadnak most sem arra, hogy a görög válogatott csapatkapitánya újfent magasba emelheti a díszes trófeát.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Valami egészen hihetetlen magabiztossággal nyerték meg a „magyar” csoportot Hellász fiai, hiszen a 12 meccsből csak egy norvégiai iksz és egy törökországi vereség volt fájó számukra, a többi tíz meccset hozni tudták. Az EB-címet őrzők közül egyedül Zagorakisz vonult vissza, a többiek közül pedig a mag otthon játszik. Persze az Atletico-s Szeitaridisz, a mallorcai Baszinasz, a Boltonban futballozó Jannakopulosz, vagy a leverkuseni Gekasz légiósként szerzett tapasztalata tovább erősítheti Otto Rehhagel együttesét, és a görögök jó eséllyel pályázhatnak legalább arra, hogy a legjobb nyolc közé kerüljenek. 

Összeszokott, egymásért rendkívüli módon küzdeni tudó gárda a kék-fehéreké. Hogy a salzburgi és innsbrucki meccseknek lesz-e bécsi vagy bázeli folytatása, az elsősorban azon múlik, hogy képesek lesznek-e valami hasonló bravúrra, mint négy éve. Ugyanis a spanyolok mellett a feltörekvő oroszok is ott vannak a csoportjukban, és ők az egyetlenek, akik elmondhatják magukról azt, hogy legyőzték 2004-ben az Európa-bajnokot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!