Sportvilág

2008.06.10. 16:25

Horváth hiányolja Del Pierót és De Rossit

Szombathely - A Serie C1/B-csoportjában szereplő Gallipoli Calcio középpályása, Horváth András a gyenge kezdés ellenére is biztos az olaszok továbbjutásában, a kezdőcsapatot azonban átvariálná.

Tóth Gábor

A labdarúgó Európa-bajnokság eddigi legnagyobb  negatív  meglepetését a világbajnok olaszok szolgáltatták gyenge rajtjukkal: 3:0-ra kaptak ki a hollandoktól. Az olasz keret kialakításában, akárcsak az itáliai közvélemény nagy része, magam is egyetértettem Roberto Donadoni szövetségi kapitánnyal - fogalmazott Horváth András, az olasz harmadosztályban szereplő Gallipoli Calcio szombathelyi futballistája.  

- A kezdőcsapaton viszont nagyon meglepődtem. A kapitány a gyenge szezont maga mögött tudó Milan középpályássorára épített, pedig Pirlo, Ambrosini, Gattuso egész évben adós maradt a jó teljesítménnyel. Hiányoltam a kezdőtizenegyből például a remek szezont futó De Rossit, a fénykorát idéző, gólkirályi címet is megszerző Del Pierrót, és helyet kellene találni Aquilaninak. Szerintem csapata fásult, erőlködő játékát látva a szövetségi kapitány levonja a tanulságot, és változtat majd az összeállításon. Egyébként én bízom az olaszokban, minden nagy tornát rosszul kezdenek, de soha nem adják fel, az utolsó pillanatig küzdenek. Biztos vagyok benne, hogy a csoportjukból továbblépnek.



Horváth András már egy éve Olaszországban légióskodik Fotó: Kisalföld

- Az eddig látottak alapján csalódást jelentett a franciák játéka, és most  valahogyan nem érzek erőt a csehekben sem  folytatta a 28 esztendős, kétszeres válogatott labdarúgó.  Kicsit gyengébbnek látom  a lengyeleket és az osztrákokat, a vártnak megfeleleőn magabiztos játékkal rukkoltak elő viszont a németek, a portugálok  és szerintem a két utóbbi csapatban van még tartalék. A svédektől és az oroszoktól jó szereplést, talán meglepetést várok. Ha a svédeknél Ibrahomivics elkapja a fonalat, akkor bárkire komoly veszélyt jelentenek. Az oroszoknál pedig képzett, pengés játékosok szerepelnek, és csapatként is nagyon egységesnek érzem őket. A hollandokról pedig annyit: semmi extrát nem csináltak, játszották a mai modern futballt. Rengeteget futottak, mozogtak, sokat járatták a labdát, stabilan védekeztek, és villámgyors támadásokat vezettek. Fizikailag is tökéletesen fel vannak készítve a tornára, erre nagyon jó  példa a harmadik góljuk: a 78. percben Van Bronckhorst még saját gólvonalán mentett egy szöglet után, majd 20 másodperccel később Buffon kapujába fejelte Kuyt beadását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!