Sportvilág

2008.06.10. 02:27

Vasi kommentár

Szombathely (gz) - A labdarúgó Európa-bajnokság eltelt három napjáról, annak vitás eseteiről, a kontinensverseny hátralevő találkozóiról ifj. Szarka Zoltán volt FIFA-játékvezetőt kérdeztük.

Gergácz Zoltán

- Valamennyi találkozót láttam, így képben vagyok - mondta a sípmester, ifj. Szarka Zoltán -, aki megyénkből elsőként két évig (2001/2002) volt FIFA-játékvezető. Annak mindenképpen örülök, hogy Kassai Viktor személyében egy magyar játékvezető is aktív résztvevője az Eb-nek. Ami a mérkőzéseket illeti: a csapatok a célfocira törekednek, azaz az eredmény az elsődleges szempont. Az, hogy ez milyen játékkal párosul, csak másodlagos. A pályára lépett csapatok közül a németek és a portugálok játéka meggyőző volt, az osztrákok játéktudásban - a lelkesedésük ellenére is - egy kicsit kilógnak a sorból. 



Szarka Zoltán több büntetőt ítélt volna Fotó: Horváth Csaba

A játékvezetők ténykedésével kapcsolatban: a cseh-svájci találkozón Ujfalusi kezezése büntetőt ért nálam, míg az osztrákok balhátvédjének az első játékrész végén felmutattam volna a második sárga után a piros lapot is. A mai spanyol-orosz találkozó háromesélyes, a görög-svéd összecsapáson döntetlent várok. A végső győzelemre öt gárda is azonos eséllyel pályázik, így a németek, portugálok, franciák, hollandok és az olaszok. Ha a befutóra kellene tippelnem, akkor a németekre tennék.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!