Sportvilág

2009.06.06. 02:29

Három vasi érem

Belgrád - A korosztályos JKA karate Európa-bajnokságon szép magyar sikerek születtek, de a vasiak szereplésére sem lehet panasz.

Vastag Nándor

A szerb fővárosban rendezett JKA korosztályos Eb-n (a JKA japán karate, ami az ősi és eredeti harcmodort, az ippon shobu versenyrendszert támogatja - a küzdelem az első teljes értékű találatig tart) 16 ország több száz versenyzője szerepelt a kata (formagyakorlat) és kumite (küzdelem) versenyszámokban. A nemzeti csapatban a Tápláni KSE-t négy, a Sárvári SKE-t két fő képviselte. A vasiak teljesítményére nem lehetett panasz, főleg a küzdelemben értek el érmeket és figyelemre méltó eredményeket.


Az Eb-n jól szerepeltek a vasiak (balról): Kassai László, Lovranics Alexandra, Kassai Gergely, Németh Viktória, Koós Viktor, Dabis Gábor

A kadett korosztályban a lányoknál Németh Viktória (Sárvár) az első fordulóban erőnyerő volt, majd a nyolcaddöntőben angol riválisát két wazari-arival győzte le. A négy közé jutásért egy szerb lánnyal küzdött, aki 1:1-nél szabálytalan technikát alkalmazott, ezért leléptették. Az elődöntőben aztán egy angollal 1:1-re végzett, ám a hosszabbításban már csak az ellenfél szerzett pontot, így Németh Róbert tanítványa bronzérmes lett. A 13 éves fiúknál Kassai László (Táplán) két siker után a negyeddöntőben kikapott szerb vetélytársától fél ponttal, a 14 éveseknél Koós Viktor (Táplán) szintén két győzelemmel kezdett, majd a négy közé jutásért zajló meccsen alulmaradt a későbbi bajnok lengyel riválisával szemben. A kadett katában Dabis Gábor (Sárvár) 4:0 arányban bizonyult jobbnak cseh és német ellenfelénél, de a nyolcaddöntőben nem járt sikerrel. Egy szerb karatékával 2:2-re végzett, így a szabályok szerint új formagyakorlatot kellett bemutatniuk, ahol Dabis 3:1-re kikapott. Kumitéban a 14-15 éves lányoknál a magyar válogatott - soraiban a Németh András által felkészített tápláni Lovranics Alexandrával - Európa-bajnoki címet szerzett. A gárda erőnyerőként jutott a négybe, majd a cseheket verte. Lovranics Alexandra döntetlent ért el mérkőzésén, két társa győzött. A finálé az elődöntőhöz hasonló forgatókönyv szerint alakult, így a mieink a fehéroroszok ellen is diadalmaskodtak. A 16-17 éves fiúknál a nemzeti csapatban tartalékként szerzett bronzot Kassai Gergely (Táplán), míg a 12-13 esztendősöknél Kassai László és két társa a nyolcaddöntőben nem jutott túl az ukránokon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!