Sportvilág

2009.07.18. 02:27

Vincze és Fazekas az EYOF-on

Szombathely - Július 19. és 24. között Tampere lesz a házigazdája a tizedik nyári európai ifjúsági olimpiai fesztiválnak (EYOF). Vas megyéből két atléta, a Dobó SE két kalapácsvetője, Vincze Petronella és Fazekas Martin került be a magyar csapatba - ma utaznak Finnországba.

Horváth Erika

Kilenc sportágban mintegy 3300 sportolót vár Tampere a tizedik alkalommal megrendezendő európai ifjúsági olimpiai fesztiválra. Negyvenkilenc ország küldi el 16-17 éves sportolóit Finnországba. Magyarország 66 fővel képviselteti magát öt sportágban. Vas megyéből két atléta került be a csapatba. (Egy országból legfeljebb 12 fiú és 12 lány atléta vehet részt az EYOF-on). A Dobó SE két kalapácsvetője közül Vincze Petronella már régebben, de Fazekas Martin csak a felkészülés finisében. Első számú tartalék helyről ugrott be, miután Deák Nagy Marcell megsérült.

A két fiatal nagyon szerencsésnek mondhatja magát, hiszen rövid időn belül már a második világversenyükön indulhatnak. Alig egy hete az ifjúsági világbajnokságon estek át a tűzkeresztségen. Ugyan egyikük sem került döntőbe, de szégyenkezésre nincs okuk. Petronella csupán hét centivel csúszott le a fináléról, s összesítésben megszerzett 13. helye is dicséretes, hisz a korosztály világranglistáján a 17. helyen áll 54,62 méteres egyéni csúcsával. Martin B-szinttel, 64,76 méterrel utazhatott ki a vb-re - ez a 44. helyet jelenti a világranglistán -, de összesítésben 18. lett az olaszországi vb-n.

Miután Németh Zsolt és Németh László tanítványai szereztek némi nemzetközi rutint, nagyobb önbizalommal várhatják a tamperei Ratina-stadionbeli megméretést.

A magyar küldöttség ma repül Finnországba. A lány kalapácsvetők selejtezőjét kedden, a fiúkét szerdán rendezik. Mindkét döntő július 23-án, csütörtökön lesz, a fiúké 14 órakor, a lányoké 16.15-kor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!