Sportvilág

2009.10.31. 15:10

Puskás Ferenc szobrot kap a Real Madrid sportcentrumában

Benidormban megkezdte a spanyolországi Puskás-hagyaték feldolgozását a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia delegációja. A vendégek arról értesülhettek, hogy a magyar és a nemzetközi labdarúgás korszakos alakja szobrot kap a madridi klub épülő sportcentrumában.

MTI

Az akadémia honlapjának beszámolója szerint a hétfő óta Spanyolországban tartózkodó delegáció tagjai, akiket Manuel Redondo Sierra, a királyi klub elnöki kabinetjének igazgatója fogadott, a Santiago Bernabéu Stadion elnökségi tárgyalótermében megtekintették Puskás Ferenc új mellszobrát, és találkoztak a Real fiókcsapatában, a Real Madrid Castillában futballozó magyar csatárral, Szalai Ádámmal is.

"Puskás Ferencné és Benidormban élő leánya, Anikó, személyesen segítette a munkánkat, amikor Akadémiánk küldöttsége a család felhatalmazásával megkezdte Puskás Ferenc spanyolországi hagyatékának feldolgozását. A Benidormban zajló munka nem titkolt célja, hogy felmérje, majd Magyarországra szállítsa Öcsi bácsinak a második hazájában felhalmozódott, illetve ott őrzött relikviáit" - olvasható a beszámolóban.

A madridi megbeszéléseken megegyezés született arról, hogy a jövőben rendszeres lesz a Puskás-akadémiának és Puskás Ferenc egykori egyesületének a kapcsolata. Ennek keretében szó esett az utánpótlás-csapatok további egymás elleni összecsapásairól - így jövőre a felcsúti Puskás-Suzuki Kupa eseményein túl Madridban is sor kerülhet egy meccsre -, továbbá a Puskás Hungary című dokumentumfilm spanyolországi díszbemutatójáról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!