Sportvilág

2010.01.13. 03:28

Harmadikak lettek az U14-es viktóriás lányok

A Viktória FC Szombathely U14-es lány labdarúgócsapata harmadik helyen végzett egy nemzetközi szlovákiai teremtornán.

Vastag Nándor

Az öt nemzet részvételével lebonyolított hatcsapatos teremtornán az 1996 után született lányok vettek részt. A Viktória a selejtezők során két szoros és kemény mérkőzést játszott: előbb 4:2-re kikapott a cseh Brnótól, majd 3:1-re nyert a Slovan Bratislava korosztályos gárdája ellen. Csoportjukban másodikak lettek a szombathelyiek, és a másik hármas élén végző, a torna mezőnyéből kiemelkedő dél-lengyelországi Malopolska-válogatottal találkoztak az elődöntőben. A rivális meggyőző játékkal 7:1-re nyert, így a vasi csapat az osztrák Union Landhaus Wientől ve-reséget szenvedő Brnóval a harmadik helyért meccselt.

A bronzérmet gyakorlatilag könnyedén sikerült megszerezni, a Barczi Péter által irányított Egyed Barbara, Horváth Teodóra, Szabó Melinda, Malomsoki Cintia, Tóth Zsaklin, Tancsics Zsófia, Kiss Zsófia, Kopcsándi Vivien és Bozzay Eszter összeállítású Viktória jó játékkal 4:0-ra diadalmaskodott. A döntőben a Malopolska-válogatott 4:1-re nyert az osztrák alakulat ellen. A lengyelek nagy fölénnyel, 28:5-ös gólkülönbséggel nyerték a tornát. A szombathelyiek közül Tóth Zsaklin és Horváth Teodóra különdíjat kapott teljesítményéért, előbbi hét góljával a csapat házi gólkirálya is lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!